Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos madársaláta

Narancsos madársaláta
Narancsos madársaláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még egy finom madársaláta recept.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A madársalátát megmossuk, majd salátacentrifugába tesszük és megpörgetjük.
  2. A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héját is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, az az a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük.
  3. Az olajat elkeverjük az ecettel és sóval, majd a madársalátára öntjük, elkeverjük, és pár percig állni hagyjuk.
  4. A salátát elosszuk 4 salátás tálra. A narancsfilékkel díszítjük.
  5. A créme fraiche-hez hozzáadjuk a citromlevet, konyakot és az elnyomkodott zöldborsot, jól elkeverjük. A mártást a salátára öntjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 874
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

madársaláta narancsosan, narancsos madársaláta créme fraiche-vel, konyakos-narancsos madársaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

186
madársaláta 300 g
narancs 2 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
ecet 2 ek
0.5 tk
crème fraîche 5 dkg
citromlé 1 teáskanál
konyak 2 ek
zöldbors 1 kávéskanál