Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos madártej mikróban

Narancsos madártej mikróban
Narancsos madártej mikróban
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finomságot egyik barátnőmtől lestem el.
Van úgy, hogy csak egy kis édességre vágyik az ember, és ilyenkor beleesik abba a csapdába, hogy készít valamit, s mivel nem igazán szokás egy adagot készíteni, a maradékot addig eszi, amíg tart belőle. A bögrés édességek nem csak azért praktikusak, mert tényleg csak egy adagot eszünk belőle, hanem azért is, mert pillanatok alatt elkészülnek a mikróban.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a tojássárgáját a vaníliás pudingporral, a cukrot (vagy folyékony édesítőt) pedig egy kevés tejjel. Vaníliás cukorral ízesítjük. Felöntjük tejjel, de legalább egy ujjnyi hely maradjon a 4 dl-es bögrében.
  2. Betesszük a mikróba, és maximumon addig főzzük, míg besűrűsödik. (Az első 1-1,5 percben nem, de utána kb fél percenként megkeverjük. A mikró teljesítményétől függ, hogy hány perc alatt készül el, de általában 5 percnél nem tart tovább.) Narancsaromával ízesítjük.
  3. A tojásfehérjét 1 ek cukorral felverjük. Keverünk bele egy kis csokireszeléket (ez el is maradhat), és a mikróban fél perc alatt megfőzzük. A szósz tetejére tesszük, és hagyjuk egy kicsit (vagy teljesen) kihűlni.

  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 295
elküldve: 0
receptkönyvben: 154
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bögrés madártej, mikrós madártej, madártej mikróban

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lunaria
Lunaria / Lunaria Thu, 2011-08-25 20:55

Remek recept. 10 perce készítettem el, mivel késő van, így meghagyom reggelire. Már alig várom! :D

uborkafa
uborkafa Tue, 2010-08-03 14:00

Kedves Maria!

Köszönöm szépen, este újabb kísérlet lesz. Nagyon köszönöm Neked ezt az isteni receptet.

Üdvözlettel

uborkafa

uborkafa
uborkafa Tue, 2010-08-03 11:35

Kedves Maria!

Ugyan nem szép, amit tettél, de azért fűznék hozzá én is néhány szót. kiscsigusz levert Téged a lábadról, mint a pengős malacot, bár meg vagyok győződve, hogy a nosalty-n szereplő receptek képeinek 1/3 része nem saját készítésű, hanem újságok beszkennelt képei, cukrászdában készített torták fényképei, külföldi weboldalak képei, illetve éttermi fotók, stb. Az emberi elme találékonysága kifogyhatatlan. Ezért azt tanácsolom, hogy szerkeszd át a recepted, és tüntesd fel a forrást, így nem lehet senkinek sem kivetnivalója.
Egyébként a recepted úgy tökéletes, ahogy van. Ma reggel kipróbáltam, de nem érte meg a kehülést, mert még melegen mind befaltam. Abban kérném tanácsodat, hogy hogyan kell a tojáshabot megfőzni a mikróban?

Üdvözlettel
uborkafa

ejiku
Maria. / ejiku Tue, 2010-08-03 13:53

Szia uborkafa.
Koszi.A tojáshabot felvered a cukorral kemény habbá.Mélytányérban szétt terítted vagy uveg tálban amit mikróba is tehetsz,és úgy teszed be a mikróba 1/2-1 percre ugyan azon a fokozaton amin a puding ontetet is készítetted.

kiscsigusz
kiscsigusz Mon, 2010-08-02 12:47

Kedves Maria!

Bocsánat, ha kötekvőnek tűnök, de úgy gondolom, hogy ha egy receptet valahonnan átmásolsz, akkor a forrás feltüntetése a minimum.

Szemet szúrt, hogy ezt a receptet méghozzá Alíz blogján.
A forrás: http://azila.gportal.hu/gindex.php?pg=29829970
Úgy látom, hogy a recept szövege egyes szám elsőből egyes szám harmadik személybe került, de ezen kívül még a sztori is szó szerinti átvétel. Megemlítendő, hogy a kép saját.

Bocsánat, de nagyon bántja a szememet az ilyesmi. Tök jó recept, de miért kell sajátként feltüntetni?

Üdv, kiscsigusz

ejiku
Maria. / ejiku Tue, 2010-08-03 13:46

Lehet hogy onnan van,de én így kaptam a barátnomtol ezt a receptet.Úgy hogy bocsánat,ha " http://azila.gportal.hu/gindex.php?pg=29829970 "errol az oldalról van ez a recep.Sajnállom nem néztem utánna hogy o honnajd írta le.Legkozelebb minden eggyes receptnek utánna nézek amit tole fogok kapni,hogy pontosan tudjam honnan származik.bocsi,bocsi,bocsi.

kiscsigusz
kiscsigusz Tue, 2010-08-03 13:58

Tényleg nem ledorongolásnak szántam, csak szeretem azt a gasztroblogot, és szemet szúrt a szó szerinti átvétel, ezért feltételeztem, hogy Te is ismered Alíz oldalát.

Uborkafala-nak tökéletesen igaza van a képek lopásában, ezért is írtam, hogy a kép saját, és ezt őszinte örömmel láttam.

Egyébként pedig semmi bajom azzal, hogy más recepjeit népszerűsítsük, hiszen így jut el minél több emberhez, én csak azt nem nézem jó szemmel, ha valaki más tollával ékeskedik.

A recept tökéletessége felől pedig egy percig sem volt kétségem :)

Remélem nincs harag!
Szép napot!

uborkafa
uborkafa Tue, 2010-08-03 14:02

Kedves kiscsigusz!

Köszönöm szépen a válaszodat, és a közös meglátásainkat!
Nálam sincs ám harag, sőt!:(

Üdvözlettel

uborkafa

400
tojás 1 db
vaníliás pudingpor 1 ek
cukor 1 ek
tej 3.5 dl
csokoládéforgács 0.5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
narancsaroma 1 csepp