Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-marcipános fehér püspökkocka

Narancsos-marcipános fehér püspökkocka
Narancsos-marcipános fehér püspökkocka
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám fehér gyümölcskenyér receptjéből született ez a verzió kisebb módosításokkal, leginkább azért, mert párom nem szereti az aszalt gyümölcsöket. A narancs miatt igazi karácsonyi sütemény, mindig akkor készítem.

Kiváló megmaradt tojásfehérjék felhasználására is, amit bátran felhasználhatunk fagyasztás után is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kedvünk és ízlésünk szerint tehetünk bele marcipán és narancs helyett egyéb aszalt gyümölcsöket, birsalmalekvárt, mandula helyett pedig diót.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük elő a hozzávalókat: aprítsuk fel a mandulát, a csokit, nagy lyukú reszelőn reszeljük le a marcipánt.
  2. A tojásfehérjét a cukorral, sóval verjük kemény habbá.
  3. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztet, szódabikarbónát, mandulát, csokit, kandírozott narancsot és a marcipánt.
  4. Alacsony fokozaton keverjük hozzá a tojásfehérjét, vaníliát, majd sima kanállal, spatulával óvatosan forgassuk össze először a száraz hozzávalókkal, majd keverjük hozzá a felolvasztott, de kihűtött már nem túl meleg vajat.
  5. Öntsük sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy kivajazott, kilisztezett őzgerinc formába), és 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük (kb. 40 perc).
  6. Miután kihűlt, tetszés szerint vágjuk, szeleteljük fel, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 19x23 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 840
elküldve: 5
receptkönyvben: 184
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok , Somat Karácsonyi Receptverseny
szezon: tél
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

püspökkenyér, püspök kenyér, gyümölcs kenyér, gyümölcskenyér, narancsos gyümölcskenyér, narancsos püspökkenyér, marcipános püspökkenyér, püspök szelet, marcipános gyümölcskenyér, narancsos gyümölcskenyér, narancsos marcipános sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

490
tojásfehérje 5 db
finomliszt 10 dkg
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
marcipán 10 dkg
kandírozott narancshéj 10 dkg
csokoládé 5 dkg
mandula 5 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
vanília kivonat 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 csipet