Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-marcipános mézes puszedli

Narancsos-marcipános mézes puszedli
Narancsos-marcipános mézes puszedli
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt az első karácsonyi recept a blogomról, benne mindennel, amitől egy süti igazán karácsonyi lesz: narancs, fahéj, gyömbér, szegfűszeg, és egy kis marcipán a közepén. Indulhat az ünnepi készülődés! :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Díszítés

ajánlat

További képek az elkészítéshez a blogomon.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A mézet a cukorral és a vajjal egy lábasban felolvasztjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a tojást és a kihűlt, olvasztott mézes masszát, és összegyúrjuk (egy meglehetősen lágy tésztát fogunk kapni).
  3. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle.

Töltelék

  1. A töltelékhez a marcipánmasszát simára keverjük a lekvárral, majd hozzáreszeljük a narancs héját is.
  2. A kiszúrt formákat ezután sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk, egymástól legalább 3 cm-re, és mindegyik közepére halmozunk egy kávéskanálnyit a marcipánmasszából.
  3. A tetejükre egy újabb tésztaformát rakunk, a széleiket pedig óvatosan összenyomkodjuk.

Kenéshez

  1. Tetejüket megkenjük enyhén felvert tojásfehérjével, és 200 fokon kb. 10 perc alatt meg is sülnek.

Díszítés

  1. A díszítéshez használt csokit gőz fölött felolvasztjuk.
  2. Egy nejlon zacskóba kanalazzuk, aminek a sarkára egy nagyon apró lyukat vágunk. Így kidíszítjük a puszedliket.
  3. Megszórjuk szórócukorral, és kb. 5 percre betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a csoki.
  4. Másnapra tökéletesen megpuhul:)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 307
elküldve: 3
receptkönyvben: 124
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mézes puszedli, töltött puszedli, marcipános puszedli, narancsos puszedli, puszedli, lebkuchen, német puszedli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

839
méz 30 dkg
cukor 15 dkg
vaj 10 dkg
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 2 ek
fahéj 1 ek
gyömbérpor 0.5 ek
szegfűbors 0.25 ek
szegfűszeg 0.25 ek
tojás 1 db
marcipán 10 dkg
narancslekvár 2 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
tojásfehérje 1 db
étcsokoládé 5 dkg
cukorgyöngy 1 ek