Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos mascarponés karácsonyi torta

Narancsos mascarponés karácsonyi torta
Narancsos mascarponés karácsonyi torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, látványos és nagyon finom ünnepi torta.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjékből pici sóval habot verünk.
  3. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
  4. Hozzákeverjük a lisztet.
  5. Beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
  6. Kivajazott, kilisztezett, kerek, kapcsos tortaformába kanalazzuk.
  7. 180 C fokon kb. 30 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e)

Krém

  1. A tejszínhabot felverjük.
  2. Hozzákeverjük a mascarponét és a cukrot, ízlés szerint.
  3. Egy narancs lereszelt héjával és 1-2 evőkanál cointreau-val, vagy más narancslikőrrel ízesítjük.
  4. A kihűlt piskótát félbe vágjuk, megtöltjük a krémmel, és néhány narancskarikát helyezünk a töltelékre. A torta tetejét is megkenjük, díszíthetjük kandírozott narancshéjjal.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 459
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

puszedli

Mióta szakács: 2011.11.18.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mascarponés narancstorta, narancslikőrös torta, piskóta narancskrémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fovenyessypetra
kicsipetra / fovenyessypetra Thu, 2015-12-10 08:57

Kedves Puszedli :) Én most lecsapok erre a receptre és megcsinálom karácsonyra :) Kérdésem az lenne, hogy szerinted 2 nappal a felszolgálása előtt is elkészíthető úgy hogy jó legyen 24.-én is? Sajnos csak úgy leszek szabadságon :( Köszönöm a válaszodat előre is!

352
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
1 csipet
narancshéj 1 narancsból nyert
mascarpone 250 g
habtejszín 250 ml
cointreau 1 ek
cukor 2 ek