Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-mascarponés répatorta

Narancsos-mascarponés répatorta
Narancsos-mascarponés répatorta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig rákattanok egy-egy alapanyagra. Most éppen a narancs volt a rajongásom tárgya. Ilyenkor mindenfélét készítek belőle. Volt narancs juice mandarinnal, gyömbérrel kombinálva, narancslekvár, kandírozott narancshéj, narancs naranccsal:) és persze ez a torta, meg még ki tudja mi....

A kép elég béna lett, utolsó pillanatban jutott eszembe, hogy fotó még nem készült róla, :) Bocsesz! De az íze fantasztikus!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Én géppel facsartam ki a narancsok levét, ami gyakorlatilag minden cseppet kifacsar, csak a héj marad. Ha kézzel facsarod, akkor lehet, hogy egyel több narancsnak a leve kell. Csak hogy szuper narancsos legyen a krém :) Amikor a mascarponéhoz kevered a narancsot, a héjat meg a cukrot, akkor még nem olyan intenzív ízű, idő kell neki, hogy összeérjen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot kikeverjük a tojássárgákkal és az olajjal.
  2. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliát, a fahéjat, majd a sütőporos lisztet. Alaposan összekeverjük.
  3. A tojásfehérjékből habot verünk. Óvatosan a masszához forgatjuk
  4. Kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. 
  5. A krémhez a narancsokat nagyon alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a mascarponéhoz adjuk. Őrölt gyömbérrel fűszerezzük, porcukorral édesítjük.
  6. A megsült és kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük, majd a külső felületét is megkenjük a krémmel.
  7. Hűtőben pihentetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 937
elküldve: 14
receptkönyvben: 124
elkészítve: 12/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Finci

Mióta szakács: 2012.12.13.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sárgarépatorta, mascarponéval töltött répatorta, narancsos répás torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsagingo
rozsagingo Sun, 2013-03-31 21:45

Ez úton köszönöm a recept megalkotójának!!! Isteni finom lett, a tésztája tökéletes és a narancs a mascarponéval egyszerűen fenséges.

739
porcukor 25 dkg
tojás 3 db
napraforgó olaj 1.5 dl
fahéj 0 ízlés szerint
vanília 1 db
sárgarépa 30 dkg
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
mascarpone 50 dkg
narancs 2 db
gyömbér 0 ízlés szerint
porcukor 5 dkg