Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-mazsolás párolt káposzta

Narancsos-mazsolás párolt káposzta
Narancsos-mazsolás párolt káposzta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legkedvesebb köretem. Nagyjából bármikor és bármihez meg tudnám enni (persze az ésszerűség határain belül) :) Mivel nálunk csak én eszem, ilyenkor a fagyasztóba is kerül pár adag. Bár nem túl hosszú időre. A nyírfacukor mellett a mazsola és a narancslé adja az édeskés, kissé gyümölcsös ízt.

Tálaláskor még reszelhetünk rá a citrusok héjából.

További képek itt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Frissen sültek, rántott, vagy töltött húsok mellé finom köret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított káposztát felnegyedeljük, torzsáját kivágjuk, majd egy éles késsel, vagy gyalun vékonyra szeljük.
  2. Egy nagy tálba tesszük a felszeletelt káposztát, meghintjük a sóval, összeforgatjuk és pár percet pihentetjük, hogy a só tudjon dolgozni, míg előkészítjük a többi hozzávalót.
  3. A mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük.
  4. A lilahagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A köménymagot is kicsit megaprítjuk késsel, így frissebb íze lesz.
  5. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat. Beletesszük a nyírfacukrot és felolvasztjuk. Beleszórjuk a köménymagot, kicsit pirítjuk, majd rátesszük a hagymát és addig dinszteljük, míg üvegesedni nem kezd.
  6. Ekkor rátesszük a káposztát (nem kell kinyomkodni), a mazsolát, hozzáadjuk a narancs és citromlevet. Belereszeljük a narancs- és citromhéjat, jól átkeverjük az összes hozzávalót és közepes lángon fél óra alatt készre pároljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 812
elküldve: 13
receptkönyvben: 284
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsos párolt káposzta, mazsolás párolt káposzta, ünnepi párolt káposzta, párolt káposzta mazsolával és naranccsal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lamilla
Lamilla / Lamilla Wed, 2013-03-27 17:10

Fú, ez nagyon jól néz ki :-) Mihez ajánlanád köretnek? Mert nekem egyből valamilyen hús jutott eszembe, de én azt nem eszek...

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Wed, 2013-03-27 19:28

Szia Lamilla! :) Örülök, hogy megtetszett. Szerintem egy jó kis fűszeres zöldségfasírthoz tudna passzolni, vagy rösztihez (http://www.nosalty.hu/recept/fokhagymas-roszti) -ha ajánlhatom magamat :D- esetleg rántott szójához, vagy rántott sajthoz (nem tudom, hogy olyanokat eszel-e). Én már ettem rösztivel, vagy csak simán sült krumplival, ha nem volt kedvem húst enni. Remélem ízleni fog és sikerült ötletet adni. Üdv: Ági

220
vöröskáposzta 80 dkg
lila hagyma 2 közepes fej
mazsola 7 dkg
napraforgó olaj 4 ek
köménymag 0.5 kávéskanál
2 tk
xilit 3 ek
narancslé 1 narancsból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
narancshéj 0.5 narancsból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert