Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-mézes kacsamell wokban sütve

Narancsos-mézes kacsamell wokban sütve
Narancsos-mézes kacsamell wokban sütve
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár nem hízott volt a kacsa, hanem házi pecsenye, de abból is ínyenc fogások készülhetnek.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamellet felkockázzuk, besózzuk.
  2. A wok serpenyőbe teszünk egy kis kacsazsírt, és lepirítjuk a kacsamelleket.
  3. Hozzáöntünk 2-3 narancs levét, és tovább pároljuk.
  4. Hozzáadunk 1-2 ek mézet és karamellizáljuk.
  5. A zöldségeket közben megmostuk, felcsíkoztuk, felkockáztuk, és hozzáadjuk a majdnem kész húshoz.
  6. Megszórjuk a fűszerekkel és megpirítjuk.
  7. A kifőzött tésztát hozzákeverjük, és ha szükséges, még kicsit utánafűszerezzük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 331
elküldve: 15
receptkönyvben: 181
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kacsamell wokban sütve, narancsos kacsamell, mézes kacsamell

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HelvetiCat
fromage blanc / HelvetiCat Sat, 2016-12-10 18:51

nagyon finom lett, shitake gombával ettük, paradicsom helyett minőségi ketchuppel (nem volt itthon pari, de már más ázsiai receptből rémlett hogy a ketchup illik ehhez az ízviághoz).

kiskegyed62
kiskegyed62 Wed, 2012-12-26 10:13

Sziasztok!
Karácsony szentestére megcsináltam életem első narancsos-mézes kacsáját!:)) Csak úgy egyszerűen, csak sót, borsot, narancslét és mézet használva. Nagyon izgultam, hogy milyen lesz, hiszen ilyen különlegességet még nem csináltam. Szóval előző este megsóztam, borsoztam és narancs levével bedörzsöltem a kacsát, majd kiraktam az erkélyre egy éjszakára "pácolódni". Másnap újra bedörzsöltem narancslével, a maradék narancslét a kacsa alá öntöttem, és majolikatálban a sütőbe toltam 2 órára párolódni. Amikor ez meg volt, bekentem mézzel és pirosra sütöttem. Basmati rizzsel tálaltam, a kacsa alatt maradt pecsenyelével locsoltam meg a rizst. Isteni finom és omlós lett a kacsa. Valami különlegeset és finomat akartam erre az estére készíteni, hát mondhatom, hogy ez sikerült is! :)) Köszönöm az ötletet mert a fenti recept adta! :))

nagyika
nagyika Sat, 2012-09-08 23:57

Majd elfelejtettem.A narancs, a méz /persze az lehet otthon/ csak ráadás a kereskedőtől.

Illatok a konyhámból
Illatok a konyhámból / Illatok a konyhámból Wed, 2012-09-12 12:28

Kedves Nagyika! Köszönöm az észrevételt. Valószínű sosem tudom pontosan kikalkulálni az ételek költségét. Sokminden van konyhánkban, illetve éppen pár csepp, és pár kanál hozzávaló kell. Előfordul, ha minden alapanyagot meg kellene venni, akkor többre jönnek ki az ételek. Én általában a fő hozzávalókat kalkulálom bele. De igyekszem ezentúl jobban odafigyelni erre. :)

nagyika
nagyika Sat, 2012-09-08 23:55

Illatok a konyhából-Én is odamennék vásárolni, ahol ezt a kacsamelles-kínai tésztás-kaliforniai paprikás pompás étekhez az alapanyagot ilyen olcsón lehet megvásárolni. Az étel egyébként nagyon finom lehet. Gyakorló nagyi és háziasszony.

946
kacsamell 25 dkg
narancs 3 közepes db
méz 1 ek
0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
fahéj 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
paradicsom 1 közepes db
gomba 10 dkg
kínai tészta 20 dkg
kacsazsír 1 ek