Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos- mogyorós keksz

Narancsos- mogyorós keksz
Narancsos- mogyorós keksz
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, gyors és finom. Tényleg olyan, mint egy igazi keksz: ropogós, mégis omlós. Ebből az adagból kb. 50 db keksz lesz.
Légmentesen záródó dobozban nagyon sokáig eltartható (feltéve, hogy marad belőle:) ).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tea, kávé mellé kiváló.
Mogyoró helyett mandulát vagy diót is használhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük habosra a vajat a cukorral.
  2. Fokozatosan adjuk hozzá az összes többi hozzávalót.
  3. Alaposan gyúrjuk össze az egészet.
  4. Formáljunk belőle rudat, majd fóliába csomagolva tegyük 1 órára hűtőbe.
  5. Kicsomagolva éles késsel vágjunk belőle szeleteket, majd fektessük sütőpapírral bélelt lemezre.
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 percig süssük. Gyorsan megsül, ne hagyjuk megégni!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 578
elküldve: 4
receptkönyvben: 203
elkészítve: 20/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Ms. Poppy

Mióta szakács: 2009.12.08.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos-mogyorós teasütemény

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

villers
villers Fri, 2016-12-30 22:59

Karácsony előtt és alatt nagyon sokféle kekszet kipróbáltam, állíthatom, hogy ez az egyik legjobb. Picit kevesebb cukrot tettem bele, kb 18-20 dkg-ot, és csak sima lisztet, amiből többet, mert több narancslé facsaródott a fél narancsból :). De az ízvilága mindent visz. Ja, és dióm rengeteg van, tehát mogyoró helyett az került bele. Mindenkinek nagyon-nagyon ajánlom, és a receptet meg nagyon-nagyon köszönöm :)

Kitti008
Konyhatündérke / Kitti008 Fri, 2013-03-08 18:30

Elkészítettem. Legközelebb kevesebb cukorral fogom, de nagyon fincsi lett. A mogyorót durvára vágott dióval váltottam fel, a narancsos rész maradt és egy csomag vanília cukrot is tettem bele (200g cukor 20g vanília cukor) , így is isteni lett! :)

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Wed, 2013-04-17 08:27

A cukor mennyiségét nyugodtan lehet csökkenteni. Dióval is finom és mandulával is. Én is mindig azzal készítem, ami éppen van itthon.:)

rozsaszinparduc
rozsaszinparduc Sat, 2012-12-22 20:38

Ez a keksz valami mesés! Nemrég sütöttem meg. Nagyon kellemesen érződik rajta a mogyoró és a narancs. Legközelebb mondjuk kevesebb cukrot teszek bele, mert nekem túl édes lett a fenti arányokkal, de ettől eltekintve szuper kis recept! Máskor is biztosan el fogom készíteni. Köszönöm, hogy feltetted és egyben Kellemes Ünnepeket kívánok előre is! :-)

Georgina319
Georgina319 Sat, 2012-01-21 18:21

No, ezt én is kipróbálom, bár későn találtam erre a receptre. Nagyon szereti a párom a kekszeket, ezért nálunk, csak 2-3 napig megtalálható.

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Wed, 2012-01-25 15:49

Szia!
Mi is nagy kekszesek vagyunk, pont ezért szeretem, ha tele vannak itthon a sütis dobozok. A házi keksznek nincs párja!:)
Majd meséld el, hogy ízlett!

vaksi
vaksi Sun, 2011-04-17 10:00

Ja éa 2 narancs reszelt héjától mennyire lesz keserű a keksz? Ha én nem szeretem a nagyon keserű ízt, akkor inkább kevesebb narancshéjat tegyek bele? Vagy ennyi héj sem zavaró?

Válaszod előre is köszönöm.

vaksi
vaksi Sun, 2011-04-17 09:57

Szia! Az volna a kérdésem, hogy a mogyoró abszolút nyers mogyoró legyen, vagy sótlan pörkölt mogyoró?

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Sun, 2011-04-17 16:04

Szia Vaksi!
Ehhez a kekszhez én törökmogyorót szoktam használni, amit száraz serpenyőben kissé megpirítok, de földimogyoróval is készítheted, ha annak az aromáját jobban kedveled. Ebben az esetben is érdemesebb a megpörkölt, de sótlan verziót választani, mert annak erőteljesebb az íze, mint a pörköletlennek.
A narancshéj reszelésénél arra ügyelj, hogy a héj belső, fehér része ne kerüljön bele, attól lesz keserű, vagyis próbáld a lehető legvékonyabban megreszelni. Érdemes közben megkóstolni a masszát, így el tudod dönteni, hogy mennyire legyen narancsos.

vaksi
vaksi Mon, 2011-04-18 12:50

Köszönöm szépen a gyors választ! Ki fogom próbálni a receptet, annyira gyönyörűek ezek a kekszek.

Nem tudtam, hogy a narancshéjnak ez a titka, eddig csak rossz tapasztalatom volt vele, de akkor most reszeléskor óvatosabb leszek. :-)

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2011-01-07 09:35

Sütöttem már párat erről az oldalról, de ez a No.1!!! :-))

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-01-04 13:34

Nagyon finom! Még elkészítem párszor, az tuti! :-))
Üdv
T

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Fri, 2011-01-07 08:58

Kedves Tmea!
Nekem is ez az egyik kedvenc kekszem, és nagyon örülök, hogy neked is ízlett.
További jó sütögetést kívánok!:)

800
törökmogyoró 80 g
cukor 220 g
tojás 1 db
citromlé 1 ek
narancshéj 2 narancsból nyert
vaj 100 g
finomliszt 150 g
teljes kiőrlésű liszt 150 g