Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos negyedelt kacsasült

Narancsos negyedelt kacsasült
Narancsos negyedelt kacsasült
180 perc / előkészület: 30 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szép hazánkról szóló TV műsorban egy zalai hölgy készített hasonló ételt kacsából. Természetesen megpróbáltam. Az sem meglepetés, hogy nem bántam meg.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy csapott ek cukrot karamellesítünk, hozzáöntjük a 2 dl  fehérbort és egy narancs kifacsart levét. Addig főzzük, míg a cukor teljesen felolvad.
  2. A kacsát egyszer hosszába, egyszer keresztbe vágjuk (4 egyenlő részre) minden darabját sózzuk, borsozzuk.
  3. A sütőt előmelegítjük, a tepsibe egymás mellé helyezzük a húst. Ráöntjük az előre elkészített boros szószt, majd  egy megtisztított narancsot gerezdekre szedve, szétszórunk rajta.
  4. Alufóliával lefedjük, és mehet a sütőbe, másfél óra múlva a fóliát levesszük, és pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x24x6 cm
  • elkészítettem: 31 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 26 827
elküldve: 10
receptkönyvben: 417
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

narancsos-fehérboros kacsasült, sült narancsos kacsa

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

940
kacsahús 2.5 kg
narancs 2 db
fehérbor 2 dl
cukor 1 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint