Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos pudingos torta

Narancsos pudingos torta
Narancsos pudingos torta
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig valamilyen alkalom kellett, hogy tortát készítsek. Mostanában viszont kedvet kaptam, és majdnem minden hétvégén elkészül egy.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Pudingkrém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot, sót és az aromát habosra keverjük.
  2. Összekeverjük a lisztet a pudingporral és a sütőporral. Rászitáljuk a masszára, és beleforgatjuk. Tortaformában megsütjük.
  3. A kihűtött tésztát kétszer elvágjuk.

Pudingkrém

  1. A zselatinlapokat előírás szerint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A krémhez a pudingport a cukorral és a narancslével állandó kevergetés mellett felfőzzük. A zselatint kinyomkodjuk, és hozzáadjuk.
  3. A hulalát felverjük, és a langyos masszához keverjük.
  4. A tortát megkenjük a krémmel.

Díszítés

  1. A hulalát felverjük, és bevonjuk vele a tortánkat.
  2. Narancskarikákkal, tortabevonóval díszíthetjük, ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 685
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos narancsos torta, tejszínes narancsos torta, tejszínes pudingkrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

474
tojás 5 db
cukor 18 dkg
1 csipet
narancsaroma 10 csepp
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 18 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 2 ek
narancslé 5 dl
lapzselatin 6 db
növényi habtejszín 2 dl
víz 0.5 dl
narancs 1 közepes db
tortabevonó 5 dkg
növényi habtejszín 2 dl