Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos répasüti

Narancsos répasüti
Narancsos répasüti
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez már annyira "répás", hogy inkább "répa"! :-)

Minél többször sütöttem, egyre növeltem a répa mennyiségét, mert kíváncsi voltam, mennyit bír el a tészta. Ezt még elbírja. :-)

A belseje nagyon krémes!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Méz helyett csak édesítővel is készíthető, vagy esetleg xilittel...

Almát nem muszáj beletenni, de ettől még krémesebb a belseje.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Reszeljük le a répát, almát. (almát nem muszáj beletenni, de attól még krémesebb, "szottyosabb" lesz a belseje)
  2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral.
  3. Keverjünk össze mindent, kivéve a 3 tojás fehérjéjét.
  4. Pihentessük a masszát egy kicsit (kb. 15 perc), hogy a liszt megszívja magát nedvességgel.
  5. Verjük fel a 3 tojásfehérjét, és egyik felét robotgéppel dolgozzuk a masszába, a másik felét óvatosan keverjük hozzá.
  6. Esetleg meghinthetjük a tetejét darált dióval, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 23x35 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 763
elküldve: 9
receptkönyvben: 406
elkészítve: 8/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Kata_lin

Mióta szakács: 2011.12.31.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

répasüti, répakockák, narancsos-répás süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

martymatyas
martymatyas Sat, 2012-01-14 13:34

Szia Kata_lin
Kb.hány percig sütöd, hogy a belseje krémes maradjon.
Köszi

Kata lizátor
Kata_lin / Kata lizátor Mon, 2012-01-16 13:08

Szia!
Szerintem ezt a sütit nem lehet addig sütni, hogy a közepe kiszáradjon! :-) A képen láthatót először 40 percig sütöttem, visszatoltam még 5 percre, de igazából mindegy is volt. Így is ugyanolyan "szottyos" maradt a közepe! :-)
A családomnak nagyon ízlett!
Jó sütögetést!
Kata

387
sárgarépa 500 g
alma 1 közepes db
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 270 g
sütőpor 20 g
tej 0.5 dl
méz 150 g
folyékony édesítőszer 20 ml
narancshéj 2 narancsból nyert
narancslé 2 narancsból nyert
tojás 3 db
fahéj 0 ízlés szerint
dió 5 dkg
0 ízlés szerint