Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos répatorta

Narancsos répatorta
Narancsos répatorta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a tortával már süteményversenyt is nyertem:)

hozzávalók / 6 adag

Piskóta:

Krém:

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta:

  1. Először a cukrot, tojásokat összekeverjük, majd az olajat is hozzákeverjük. Jöhet bele a reszelt sárgarépa.
  2. Elkeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, és hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
  3. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük. 180 fokos sütőben kb. 40-45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy mikor sült meg.

Krém:

  1. A krémhez kikeverjük a cukrokat a vajjal, majd hozzákeverjük a krémsajtot és narancs levét (apránként kell beletenni, nehogy túl híg legyen a krém, lehet, hogy nem kell bele az egész) és héját.
  2. A kihűlt piskótát kettévágjuk, majd a krém egyik felét rákenjük, rátesszük a másik piskótakorongot, és megkenjük a maradék krémmel, a tetejét tetszés szerint díszítjük (egy kis fahéjjal vagy narancsreszelékkel, marcipánvirágokkal).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 693
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szipetra

Mióta szakács: 2017.06.27.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fűszeres répatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1444
cukor 250 g
tojás 4 db
napraforgó olaj 2 dl
sárgarépa 350 g
finomliszt 300 g
sütőpor 2 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
fahéj 2 kávéskanál
mascarpone 500 g
vaj 20 dkg
porcukor 300 g
vaníliás cukor 1 csomag
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert