Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos répatorta húsvétra

Narancsos répatorta húsvétra
Narancsos répatorta húsvétra
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha húsvét, akkor répatorta! Természetesen az év bármely részében el lehet készíteni. Nekem azért kedvencem ez a répatorta, mert a narancs és a mandula tökéletes íz párosítás, az amúgy is finom répás sütihez. A krémréteg saját találmány, szerettem volna egy könnyed, lágy sajtkrém-habbal félbeszakítani az amúgy sűrű állagú tésztát.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport és a fűszert. (Én mézeskalács fűszerkeveréket használtam, de simán fahéj is tökéletes bele.) Reszeljük le a répát az apróbb lyukú reszelőn, és keverjük hozzá. Mehet bele a durvára darált mandula.
  2. Most jönnek a nedves hozzávalók: olaj, fél narancs leve (másik felére szükség lehet, ha túl sűrű a tészta), az egész narancs héja, két egész tojás. Keverjük el alaposan.
  3. Tortaformát vajazzuk ki, szórjuk rá egy kis barna cukrot, töltsük bele a masszát, és süssük meg 150-180 fokon. (Tűpróba!) Ha kihűlt, vágjuk ketté a tésztát.

Krém

  1. A krémhez édes, diós tejszínes krémsajtot vásároltam, de megfelel hozzá mascarpone is. Rákenjük a tésztára a kikevert krémet, de előtte a megmaradt narancs levét csurgassuk a tésztára, hogy ne legyen száraz. Kenjük meg, állítsuk össze a tortát.
  2. Külsejét felvert tejszínhabbal kenjük be (én a tetejére marcipán répadarabokat raktam, húsvéti cukorka-tojásokat, valamint zöld díszítőcukrot).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 2 179
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KNORA

Mióta szakács: 2016.04.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

répatorta, répás-narancsos sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

amina
amina Thu, 2017-11-09 23:02

Érdeklődöm, hogy biztos, hogy 230 dkg sárgarépa kell bele? Kicsit soknak tűnik...

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Fri, 2017-11-10 10:58

Kedves amina,

köszönjük a figyelmeztetést, korrigáltuk a mennyiséget.
Üdvözlettle:

Szalánczi Anna
Nosalty

800
finomliszt 15 dkg
barna cukor 10 dkg
sütőpor 1 tk
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
sárgarépa 23 dkg
mandula 12 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
tojás 2 db
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 0.5 narancsból nyert
vaj 2 dkg
krémsajt 40 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
narancslé 0.5 narancsból nyert
habtejszín 200 ml