Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-sajtos torta

Narancsos-sajtos torta
Narancsos-sajtos torta
95 perc / előkészület: 50 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept nem tudom honnan származik. Én a testvéremtől kaptam. Egy süteményes receptversenyre csináltam meg először.

Nagyon finom mutatós sütemény

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortaformát kibéreljük sütőpapírral.
  2. A csokoládét gőz fölött feloldjuk, hagyjuk kicsit kihűlni.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük.
  4. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  5. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a darált mandulát vagy diót (enyémben dió volt), a sütőport.
  6. Az egészet a felolvasztott csokoládéval  összekeverjük.
  7. Legvégül a tojások felvert habját óvatosan belekeverjük.
  8. A tésztát a formába öntjük, és légkeveréses sütőben megsütjük.
  9. Hagyjuk hűlni, majd levesszük a papírt (vigyázz, törik).
  10. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját
  11. Majd folyamatos, óvatos keverés közben hozzáadjuk a többi hozzávalót narancslikőrt+narancs héja, óvatosan állandóan kevergetve.
  12. A tejszínt habbá verjük, beletesszük a habfixálót, és utána óvatosan a krémhez adjuk. Nekem most Hulalával készült, abba nem kell habfixáló.
  13. A süteményt a tortagyűrűbe tesszük, majd a tésztára öntjük a krémet, a tetejét tetszés szerint díszítjük.
  14. Egy éjszakát a hűtőbe tesszük.
  15. Másnap leszedjük a tortagyűrűt, és a tortalap szélén elhelyezzük az ostyatekercseket. Isteni finom. JÓ ÉTVÁGYAT!!!!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 306
elküldve: 5
receptkönyvben: 125
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz Éva

Mióta szakács: 2010.06.10.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
kategória: torta
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csodatorta, narancslikőrös sajttorta, cheesecake

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csukcs
Csillu / csukcs Sun, 2013-02-03 11:19

Kedves Éva!
Arra lennék kíváncsi hogyan sikerült az ostyák végét ilyen szépre vágnod. Nekem a vágásnál törtek, nem lett szép a végük. Mit rontottam el?

KisEdi
Edi / KisEdi Mon, 2012-07-09 21:07

Elkészítettem ezt a tortát, de a krémen kicsit változtattam. Narancslikőr, és nyers tojás helyett egy tábla csokit olvasztottam bele. Ilyen finom krémet még nem ettem! Legközelebb a tejszínhabot kihagyom belőle, mert nagyon "gyengíti" a krémet. Nagyon finom! :)

Anya-banya
Anya-banya Sun, 2012-06-24 22:15

Kedves Éva. Ez tényleg istenien néz ki. A jövő héten jönnek haza a gyerekeim, ezzel fogom meglepni őket. Imádják a mascarpone sajtot.
Köszi a receptet.

879
étcsokoládé 10 dkg
tojás 5 db
vaj 8 dkg
mandula 20 dkg
sütőpor 1 tk
cointreau 6 ek
cukor 5 dkg
tojássárgája 3 db
vaj 13 dkg
porcukor 13 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cointreau 2 ek
habtejszín 6 dl
habfixáló 2 csomag
roletti 20 db
mascarpone 500 g
narancshéj 1 narancsból nyert