Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos sertéskaraj

Narancsos sertéskaraj
Narancsos sertéskaraj
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Recept innen.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
  2. A narancsok héját finomra reszeljük, majd mindkét narancsról lehámozzuk a fehér hártyás részt. Karikákra vágjuk és kiszedjük belőle a magokat.
  3. Az újhagymát durvára vágjuk.
  4. A tyúkhús alaplevet a ketchuppal elkeverjük.
  5. A vajat és az olajat felhevítjük. A karaj mindkét oldalát átsütjük, tálba tesszük és letakarva melegen tartjuk.
  6. A hagymát a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk. Ráöntjük a tyúkhús alaplevet, állandó keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a narancskarikákat, sóval, borssal ízesítjük.
  7. A karajszeletekre öntjük a szószt, majd megszórjuk reszelt narancshéjjal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 71 585
elküldve: 19
receptkönyvben: 1 169
elkészítve: 32/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertéskaraj narancsos mártással, narancsos sertéshús

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sibylla
sibylla Fri, 2014-01-17 20:27

Sziasztok! Kipróbáltam, isteni. Hétvégén vendégeim lesznek, ők is ezt kapják:)
Köszi: Ivett

Boldogh Mariann
Boldogh Mariann Thu, 2012-01-05 15:35

Kedves Szintia!
Most sült ki nálam ez az étel! Nagyon finom ízű! Csak 1 kanál ketchupot tettem bele és nem volt újhagymám, csak vörös 1 fej, így is pompás! Kuszkusz köretet fogok hozzá kínálni.
Köszönöm a receptet!

firstlady
firstlady Wed, 2013-12-18 09:13

Jaj, de jó! Épp azon tűnődtem, hogy milyen köret illene hozzá, és már olvastam is a "választ". :-) Köszönöm. És persze a receptet is Szintiának. Egyszerű és nagyszerű!

pajerika
pajerika Wed, 2011-03-16 10:29

Sziasztok!
Megcsináltam ezt az ételt. Sajnos.. Azért mondom,hogy sajnos, mert a páromnak szántam születésnapi gyertyafényes vacsorára. A hússal még nem is lett volna semmi gond, bár egy kicsit sokáig sült, viszont a szósz valami borzalmas lett. Az újhagymának a ketchuppal és narancssal való elegyét senkinek sem ajánlom! Az illata erősen narancsos volt, az íze viszont az újhagymára hajazott. Kinézetre pedig kb. olyan volt, mintha már valaki kihányta volna. (bocsánat a kifejezésért,de tényleg)
Tanultam a hibából, legközelebb inkább rántott húst csinálok neki vacsorára, az biztos sikerül.

firstlady
firstlady Wed, 2013-12-18 09:19

"Kinézetre olyan volt, mintha..."??? Ó, te jó ég! Mitől nézhet úgy ki egy szelet hús, egy narancskarika, egy kellemes színhatású étel? Azt még csak elhiszem, hogy nem ízlett, mert hogy ízlések és pofonok stb., de arról ki tehet, hogy ilyen gusztustalanul tálalsz egy ünnepi, gyertyafényes vacsorát? Elképzelni is rémes, milyen lehet a hétköznapi!

hjani
hjani Fri, 2010-12-10 22:30

Kedves Szintia, holnap szeretném elkészíteni és csak érdeklődnék, hogy a karajszelet puha lesz ennyi sütés után?

Boldogh Mariann
Boldogh Mariann Wed, 2013-12-18 09:20

Nekem a karaj csak úgy lesz finom, ha egy kis kérget sütök rá serpenyőben, majd beteszem kuktába pici vízzel. Pár perc múlva már sípol is és omlós.

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Thu, 2010-12-09 07:13

Kedves Szintia!
Köszönöm! :) A 24-ei vacsora egyik fogásaként biztosan elkészítem ezt a receptet. Tavaly Dubarry szelet volt egy kis "menü frissítésként", a számomra klasszikus borleves - rántott hal tartárral - beigli sor mellé. Az idei tervem: többféléből keveset, színesítve az ünnepi asztalt.
Ildi

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2009-12-21 16:02

Köszönjük, sajnos sokszor tapasztaljuk, hogy lopás történik az oldalról, megprobáljuk onnan leveteni.

Gyongyos
Gyongyos Mon, 2009-12-21 13:32

Most voltam a "mindmegette'' oldalon.Ezt a receptet fotostol lenyulta es feltette oda egy Bertibono
nevu "egyen".Sajnalom, de gondoltam,szolok... :(

277
sertés rövidkaraj 40 dkg
narancs 2 db
újhagyma 3 db
vaj 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
szárnyas alaplé 1.25 dl
ketchup 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint