Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos sertésszűz

Narancsos sertésszűz
Narancsos sertésszűz
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom hús egy édes, enyhén csípős mártással.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és a gyömbért meghámozzuk, apróra vágjuk. A narancshéját citromhéjvágóval vékony csíkokra vágjuk. A narancsot kettévágjuk, és kicsavarjuk.
  2. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 ½ ek olajat. Hozzáadjuk a húst, és magas hőfokon kb. 3-4 perc alatt megpirítjuk. A pecsenyelével együtt egy edénybe tesszük.
  3. A maradék olajat a serpenyőben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a gyömbért, kb. 2-3 percig dinszteljük. Hozzáadjuk földimogyorókrémet, szójaszószt, mézet és kb. 6 ek narancslevet. Felfőzzük, kb. 1 percig főzzük.
  4. A húst a pecsenyelével a serpenyőbe borítjuk. Hozzákeverjük a narancshéj felét, és chilivel ízesítjük. Ha túl sűrű adjunk hozzá még kevés narancslevet. A maradék narancshéjjal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 408
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pikáns szűzpecsenye

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

401
sertésszűz 300 g
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
vöröshagyma 0.5 közepes db
gyömbér 1 cm
földimogyoró olaj 2 ek
mogyoróvaj 1.5 ek
méz 1 ek
szójaszósz 2 ek
chilipehely 0 ízlés szerint