Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos süti ahogy palmelinda készíti

Narancsos süti ahogy palmelinda készíti
Narancsos süti ahogy palmelinda készíti
75 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korábban kipróbáltam egy narancstorta receptet, de annyira nem ízlett... Viszont az alapötlet nagyon jó volt, így alakítottam rajta saját ízlésemnek megfelelően. :) Hát így született meg ez a nagyon fini, megunhatatlan, pihe-puha, csupa narancsos süti. Nyammm.... :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szirup

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Kezdjük a nehezével. Jól mossuk meg a narancsokat, és reszeljük le a héjukat.
  2. Aztán jöhet a piskóta. Ehhez habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a picit megolvasztott margarint, a liszttel összekevert sütőport és a narancsok lereszelt héját (adhatunk hozzá néhány csepp narancslevet is).
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a masszába.
  4. Mehet a sütőbe 180 °C-ra.

Krém

  1. Amíg sül, addig elkészítjük a krémet, ehhez csak egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat.

Szirup

  1. Megfőzzük a narancsszirupot, amivel majd a szép sárga piskótánkat megkenjük. A narancsok nagyságától függően 2-3 pucér:) narancsunk levét kifacsarjuk (nem baj, ha rostok is kerülnek bele), és a cukorral nagy lángon összefőzzük. Célszerű folyamatosan kevergetni, nehogy kifusson vagy leégjen. Addig főzzük, amíg közepesen sűrű masszát nem kapunk. Ne legyen túl sűrű, mert hűlés közben még párolog belőle nedvesség. (Ha nem szeretnénk pepecselni vele, narancslekvárt is használhatunk helyette, vagy akár ki is hagyhatjuk a sütiből.)

Díszítés

  1. A kihűlt piskótát megkenjük a sziruppal, jöhet rá a krém (én mindig szoktam hagyni egy picit a tál aljában, amivel megajándékozom magam, és már el is felejtem, hogy mennyi narancsot kellett hozzá lereszelni...:)).
  2. A tetejére pedig rászórjuk a kandírozott narancsot. Mehet a hűtőbe szilárdulni kicsit.
  3. Másnap is finom puha marad, már ha marad belőle... :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 727
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

palmelinda

Mióta szakács: 2015.05.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csupa narancsos süti, narancsos piskóta, narancsszirupos mascarponés piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

845
tojás 4 db
cukor 12 dkg
margarin 15 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
narancshéj 2 narancsból nyert
mascarpone 25 dkg
porcukor 10 dkg
margarin 10 dkg
narancshéj 2 narancsból nyert
narancslé 1 teáskanál
narancslé 2 narancsból nyert
cukor 2 púpozott ek
kandírozott narancshéj 10 dkg