Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos tejberizses kocka

Narancsos tejberizses kocka
Narancsos tejberizses kocka
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cukrászbolti tejberizses szelet adta az alapötletet, ami nagyon ízlett a családnak. Gondoltam, versenyre kelek vele, és megpróbálok nagyobb sikert aratni! Szerencsére sikerült!:) A narancs sokkal különlegesebbé tette, és ha ezt még fokozni akarjuk, akkor a tortazseléhez szükséges víz egy részét szintén lehet egy kis narancslével helyettesíteni!:) A végeredmény magáért beszél, és a visszajelzések igazoltak!:) Állítólag sokkal jobb és könnyebb, krémesebb lett, mint a cukrászbolti!!

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük. Beletesszük az étolajat, a vizet és a reszelt narancshéjat, majd a sütőporos lisztet. Jól elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez a rizst egy pici vízzel és a kiskanál vajjal feltesszük főzni. Mikor forr, akkor hozzáöntjük a tejet, beletesszük a cukrot. Mikor már majdnem kész a tejberizs, beleöntjük a narancslét egy kis fahéjjal ízesítjük, és úgy forraljuk még pár percig. Akkor jó, ha sűrű tejberizst kapunk. A zselatint egy kis vízben feloldjuk, és a tejberizsbe keverjük. Hagyjuk kihűlni. A tejszínt a habfixálóval felverjük, és a már kihűlt tejberizshez forgatjuk.
  3. A krémet a tésztára kanalazzuk. A tetejére vékony szeletekre vágott narancsot teszünk, és színtelen tortazselét öntünk. Hagyjuk megdermedni. Szeleteljük, és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x24x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 032
elküldve: 14
receptkönyvben: 319
elkészítve: 6/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Kingus

Mióta szakács: 2012.08.01.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejberizs szelet, krémes kocka, narancsos süti tejberizskrémmel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andilawyer
andilawyer Wed, 2013-03-27 13:51

Kedves Kingus!

Nagyon köszönöm a szuper receptet, fantasztikusan sikerült! Én 5 ek cukrot tettem a krémbe, mert nálunk édesszájú a csapat, egyébként mindent pontosan betartottam. Gratulálok a recepthez, gyakran fog készülni nálunk! :-)

Andi

theodelinda
Kingus / theodelinda Mon, 2013-05-13 10:05

Szuper, hogy ilyen jól sikerült, örülök, hogy ilyen nagyon ízlett a családnak :) !!! Kinga

andilawyer
andilawyer Thu, 2013-03-21 12:22

Hú, de jó! Már rég szerettem volna ilyen sütit is készíteni, végre megtaláltam! Köszi, és ha elkészítettem, beszámolok!

Üdv:

Andi

theodelinda
Kingus / theodelinda Thu, 2013-03-21 12:51

Jajj, hát nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésed :) :) !!!! Remélem sikerül elkészíteni, a krém elég hálás, mert a tejberizs miatt jól megáll és nem mellesleg isteni is az íze :) !!! Jó sütögetést, Kinga

1007
tojás 3 db
finomliszt 12.5 dkg
cukor 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 0.5 dl
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
narancshéj 1 narancsból nyert
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 1 l
rizs 25 dkg
vaj 0.5 tk
narancslé 2 narancsból nyert
cukor 4 ek
fahéj 0 ízlés szerint
zselatin 20 g
habtejszín 500 ml
habfixáló 1 csomag
víz 0.5 dl
tortazselé 1 csomag
narancs 1 db