Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-túrós desszert

Narancsos-túrós desszert
Narancsos-túrós desszert
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt egy vendégvárás alkalmával készítettem először! A Fanta szelet már jól begyakorolt recept volt a füzetemben, ezért úgy gondoltam, ízlésünkre szabom, és egyedi elképzelés szerint készítem el. A szénsavas üdítőt felváltotta 100 %-os narancslé, emellett citromos-narancsos könnyű tölteléket kapott a "fele vaj-fele túró" helyett! :)

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport, végül az olajat.
  3. Az így kapott masszát óvatosan hozzátesszük a tojásfehérjéből készült habhoz, és egyenletesre keverjük a kettőt.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 180 fokon készre sütjük (tűpróbáig, kb. 25-30 perc alatt).
  5. Ha elkészült, megvárjuk, míg kihűl, mielőtt a tölteléket rásimítjuk.

Krémhez

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük.
  2. A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot (ízlés szerint, én nem szoktam túl édesre). A reszelt citromhéj és a narancslé hozzáadásával jól összedolgozzuk.
  3. A kettőt jól összekeverjük, és a kihűlt piskótára simítjuk.

Tetejére

  1. A pudingport a cukorral és (tej helyett) a 100 %-os narancslével készre főzzük. Mivel csak 4 dl folyadékot adunk hozzá, ezért előbb besűrűsödik. Hagyjuk egy kicsit hűlni, de kevergetjük közben, hogy ne dermedjen meg. Amikor már nem forró és jól besűrűsödött, a sütemény tetejére simítjuk lassan, óvatosan.
  2. Tálalásig hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 6 632
elküldve: 5
receptkönyvben: 81
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ozsvarcsilla

Mióta szakács: 2018.04.09.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos, túrós, habos, desszert, sütemény, gyümölcsös

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

729
tojás 6 db
porcukor 5 ek
cukrozatlan kakaópor 2.5 ek
finomliszt 4 ek
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
tehéntúró 50 dkg
porcukor 4 ek
citromhéj 1 citromból nyert
narancslé 3 evőkanál
habtejszín 500 ml
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
narancslé 4 dl