Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-túrós szelet cukor nélkül

Narancsos-túrós szelet cukor nélkül
Narancsos-túrós szelet cukor nélkül
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem is olyan régen olvastam egy cikket a neten, melyben jól lehúzták a régi sütirecepteket: jaffa szelet, méteres kalács, stb. Ezt a receptet egy egészséges ellensúlyozásnak szántam azoknak, akik nem hagyták magukat meggyőzni... Tápértékeit tekintve: 25 szeletre vágva, 1 szeletben: 87 kcal és 5,3 ch van.

hozzávalók / 10 adag

Piskótához

Túrókrémhez

Narancstetőhöz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy max. 30x30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral, azt pedig vékonyan - egy papírtörlő segítségével - kenjük meg olajjal.
  2. A piskótához a tojásokat válasszuk szét. A kakaót szitáljuk össze a sütőporral és a zabliszttel.
  3. A tojások fehérjét a csipet sóval kezdjük habbá verni, majd evőkanalanként adjuk hozzá a xilitet is és keverjük, amíg kemény hab nem lesz. A habverő fokozatát állítsuk a lehető legkisebbre, és eresszük a habba a tojások sárgáját, keverjük át.
  4. A kakaós lisztet 2-3 részletben fakanál vagy spatula segítségével, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverjük a habhoz, hogy azt a lehető legkisebb mértékben törjük össze.
  5. Az egyneművé kevert tésztát óvatosan öntsük át a sütőpapírra, simítsuk el a tetejét, és toljuk a sütőbe. Kb. 12-15 perc alatt megsül, de ellenőrizzük egy tűvel, mielőtt kivesszük. (Ha nem ragadt tészta a tűre szúráskor, akkor kész.) A kész piskótát borítsuk rácsra, ha már kissé meghűlt, akkor szedjük le a papírt az aljáról, és hagyjuk teljesen meghűlni.
  6. A túrókrémhez a tejet az édesítő tablettákkal és a vaníliás xilittel (vagy a vaníliarúd kikapart belsejével) tegyük fel melegedni. A tejszínízű pudingport keverjük simára a vízzel és öntsük a tejhez, főzzük sűrűre. Ha besűrűsödött, akkor állítsuk hideg vízbe, és néha átkeverve hűtsük szobahőmérsékletűre.
  7. Öntsük a kihűlt pudinghoz a túrót, és egy botmixerrel keverjük krémesre, terítsük szét a kakaós piskóta tetején, és akár hűtőbe téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A narancsos tetőhöz facsarjuk ki a narancsok levét - egy kis rost is mehet bele. Egészítsük ki a narancsok levét vízzel 6 dl-re, még hidegen keverjük el benne a pudingport, az édesítő tablettákat, a vérnarancs aromát és a zselatint is, főzzük össze őket. Kevergetve hűtsük meg kissé (kevergetve 2-3 percig) a krémet, és öntsük rá a túrós rétegre.
  9. Hagyjuk legalább 2 óráig hűtőben dermedni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 977
elküldve: 5
receptkönyvben: 140
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

cukormentes narancstetős túrószelet, narancsos-túrós cukormentesen, narancsos túrószelet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

199
tojás 4 db
zabpehelyliszt 3 dkg
cukrozatlan kakaópor 10 g
xilit 6 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
1 csipet
napraforgó olaj 1 teáskanál
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 2.5 dl
víz 2.5 dl
édesítőszer 15 db
xilit 1 ek
tehéntúró 50 dkg
narancslé 3 narancsból nyert
víz 4 dl
édesítőszer 2 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
zselatin 1 ek
vérnarancs aroma 5 ml