Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos Úriember-krém

Narancsos Úriember-krém
Narancsos Úriember-krém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Úriember-krém narancsos változata. A recept eredete Dr.Oetker-Desszertek.

hozzávalók / 4 adag

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A pudingot összekeverjük a cukorral, és 125 ml tejjel. A maradék tejet felforraljuk, belekeverjük a pudingot és felfőzzük. Hozzáadjuk a narancslét, és még egyszer felfőzzük.
  3. A kifacsart zselatint és a narancshéjat a forró pudinghoz keverjük.
  4. A pudingot egy tálba öntjük, és fóliával befedjük, hogy megelőzzük a bőrképződést. Hűlni hagyjuk.
  5. A kihűlt pudingot kézi mixerrel elkavarjuk, esetleg szitán átpasszírozzuk (ha csomós lett). Majd hozzákeverjük az apróra vágott csokoládét, és a kemény habbá vert tejszínhabot.
  6. A krémet 4 pohárba osztjuk. Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, és a naranccsal díszítjük.
     
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 974
elküldve: 2
receptkönyvben: 245
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis-narancsos pohárkrém, narancsos-csokoládés desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

562
lapzselatin 2 db
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 375 ml
cukor 40 g
narancslé 125 ml
narancshéj 1 narancsból nyert
csokoládé 75 g
habtejszín 200 g
csokoládé 10 dkg
narancs 1 közepes db