Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos vöröskáposzta-saláta joghurtöntettel

Narancsos vöröskáposzta-saláta joghurtöntettel
Narancsos vöröskáposzta-saláta joghurtöntettel
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemcsak párolva, hanem nyersen is finom a vörös káposzta. A dresszinget ízesíthetjük kevés curry porral is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vörös káposztát megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk.
  2. A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó, vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük, durvára vágjuk. A narancslevet felfogjuk.
  3. A joghurtot elkeverjük a citromlével, az olajjal és a narancslével. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A dresszinget a káposztára öntjük, hozzáadjuk a narancsot, és jól elkeverjük, és kb. 30 percet hagyjuk állni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 946
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

pikáns káposztasaláta, joghurtos-narancsos káposztasaláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

172
vöröskáposzta 500 g
narancs 3 közepes db
joghurt 250 g
citromlé 0.5 citromból nyert
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint