Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos zúzaragu

Narancsos zúzaragu
Narancsos zúzaragu
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, pikáns étel. Stahl Judit receptje nyomán.

hozzávalók / 4 adag

Zúza

Öntethez

ajánlat

Tipp: én kuktában készítettem, így rövidebb a főzési idő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darabokra vágott zúzát sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk.
  2. Közben a vajat és az olajat felmelegítjük, rátesszük a zúzát, és kevergetve néhány perc alatt átpirítjuk.
  3. Az öntet alapanyagait összekeverjük, és felöntjük vele a zúzát, lefedjük és puhára pároljuk, ez legalább bő 2 óra is lehet.
  4. A tejszínt elkeverjük a keményítővel, majd besűrítjük vele a puha zúzát, kiforraljuk és kész. Ha szükséges, után ízesítjük sóval, borssal.
  5. Spagettivel tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 617
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zúzaragu, zúzaragu narancsosan, narancsos ragu csirkezúzából, zúzapörkölt narancsosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

343
csirkezúza 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
vaj 3 dkg
főzőtejszín 200 ml
étkezési keményítő 0.25 evőkanál
barna sör 2 dl
víz 2 dl
narancshéj 1 narancsból nyert
sárgabaracklekvár 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
gyömbérpor 1.5 kk
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál