Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsszószos kacsa

Narancsszószos kacsa
Narancsszószos kacsa
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta őrizgetem ezt a receptet, mindig is vágytam arra, hogy elkészítsem. Bár egész kacsával csak egyszer csináltam, de combból már sokszor az asztalunkra került. Nálunk az jobban megy. Sőt, ha abból készítem, akkor kuktában szoktam megpárolni, akkor az ízek egész mások, és gyorsabban is készül. Különleges és nagyon finom. A karácsonyi menüsorban ismét szerepet kapott. :) Nagyon szeretem a gyümölcsöket a húsokkal, ez a narancsszósz pedig egyszerűen fenséges. :D

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsát megmossuk, sózzuk, borsozzuk, a hasüregébe egy egész narancsot teszünk és tepsibe rakjuk.
  2. Megtisztítjuk a répát, zöldséget, hagymát, daraboljuk és a kacsa köré tesszük. Beleöntjük a húslét, majd lefedve megpároljuk, és amikor már puha (ez legalább 1 óra) pirosra sütjük.
  3. Elkészítjük a narancsszószt: a mosott citrom és narancs héját vékonyra vágjuk, levüket kifacsarjuk. Megpirítjuk a cukrot, beletesszük a gyümölcsök héját, majd a levét, és simára főzzük. Hozzáadjuk a lekvárt, majd a kacsa levében (fél dl) elkeverjük a keményítőt és besűrítjük a narancsos szószt, végül sózzuk, borsozzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 27 861
elküldve: 9
receptkönyvben: 283
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

narancsos kacsa, narancsos kacsasült, narancsszószos sült kacsa

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsyka85
Ancsyka85 Sun, 2013-12-08 22:44

Hűűű, csorog a nyálam!! :) A narancsszószt mellé kínálod, vagy meg is locsolgatod vele a sülő kacsát?
Csirkehúst sütöttem már narancsos mártásban, elképesztően finom... Egyszer fel fogom ide tenni azt a receptet. :)
De ez a Tied most nagyon megtetszett, karácsonyra szuper lenne!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2013-12-13 21:51

A szószt mellé kínálom mikor már megsült a hús. Isteni finom :) Sokat készítem, bár mostanában inkább csak combból, nálunk jobban megy mint az egész kacsa :)

Bazsamauri
Bazsamauri Sat, 2013-02-23 17:08

Ma elkészítettem-életem első kacsája-és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2012-01-09 11:43

Nagyon szeretjük, bár csak egyszer készítettem egész kacsából. A comb jobban megy nálunk :)

1061
kacsacomb 4 közepes db
narancs 2 közepes db
citrom 1 db
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
csirke alaplé 3 dl
cukor 20 dkg
étkezési keményítő 2 evőkanál
narancslekvár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint