Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsszuflé

Narancsszuflé
Narancsszuflé
22 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Napok óta nyitogatom megint a Michel Roux könyvet. Nem hagyott nyugodni ez a narancsszuflé, de nem mertem nekiállni a creme patissiere miatt. Eddigi 2 próbálkozásom creme patissiere  házilagos készítésére katasztrófához vezetett. Mind a kétszer "berántottásodott" a cucc, nem tudom jobban megfogalmazni, aki már rontott ilyet el, az tudja. Na és most!!! Most nem!!! Igazi, tökéletes, szép, sima creme patissiere lett!!! Ullallllaa!

hozzávalók / 4 adag

A 4 db szufléhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  4 db ramekint (szufléformát) kivajazunk, és megszórunk kristálycukorral.
  2. A narancslét közepes lángon addig forraljuk, míg a mennyisége kb. felére (125 ml) nem csökken.
  3. Egy másik lábasban felforraljuk a tejet. A forró tejet a narancsléhez adjuk, és addig főzzük, míg ismét forrni nem kezd.
  4. A tojássárgákat 20 g cukorral habosra keverjük kb. 1 perc alatt, majd hozzáadjuk a lisztet és a kukoricalisztet, és további 1 percig keverjük.
  5. Hozzáöntjük a forrásban lévő narancsos tejhez, folyamatosan kevergetjük, majd mehet hozzá a narancshéj. 
  6. Újraforrástól számítva 1 percig főzzük, hozzáadjuk a Grand Marnier-t. Ezzel kész a narancsos creme patissiere.
  7. Öntsük át egy tálba, folpack-kal fedjük le, és hagyjuk 10 percig állni.
  8. A tojásfehérjét 50 g cukorral verjük habbá.
  9. A creme patissiere-hez forgassuk hozzá óvatosan a tojáshabot, kevergessük addig, míg egynemű nem lesz.
  10. Osszuk el a szufléformákban és előmelegített sütőben addig süssük, míg kb. a kétszeresére nem nő a magassága.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 8 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 873
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

narancsfelfújt, narancsos szuflé, gyümölcsszuflé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

691
vaj 40 g
cukor 70 g
cukor 40 dkg
narancslé 250 ml
tej 125 ml
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 6 db
finomliszt 10 g
kukoricaliszt 10 g
narancshéj 2 narancsból nyert
grand marnier 30 ml