Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancstorta ahogy Csilla készíti

Narancstorta ahogy Csilla készíti
Narancstorta ahogy Csilla készíti
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt a karácsonyi tortánk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor kétharmad részével fehéredésig kikeverjük.
  2. A narancs reszelt héját, a kicsavart levét és a forró vizet hozzáadjuk.
  3. A liszthez keverjük a sütőport, majd belekeverjük a tojásos cukorhoz.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  5. Margarinnal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  6. A krémhez a narancsok reszelt héját és a levét lábosba öntjük. A pudingporral, cukorral, tojásokkal és a tejjel kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és a margarint belekeverjük.
  7. A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük a krémmel. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.
  8. A kivit megpucoljuk, egy kis darabot vágunk le belőle, és a torta közepére tesszük. A narancsokat cikkekre szeljük, kettévágjuk, és kidíszítjük vele a torta tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 18 195
elküldve: 6
receptkönyvben: 98
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karácsonyi narancstorta, pudingos narancstorta, narancskrémes torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcela
Marcela Fri, 2014-01-31 16:13

Kedves Csilla! Eszméletlenül finom lett a torta, köszönöm a receptet! Viszont egy kis segitséget szeretnék kérni: miért van az, hogy ha kerek tortaformában sütök, legyen az bármilyen tészta alap, a közepe mindig ,,besüpped,, a sütés vége felé? Nem szoktam kinyitni a sütő ajtaját sütés közben. Elektromos sütőm van, alul-felül sütöttem ezt is, ahogyan a receptben irta! Köszönöm a választ!

1363
tojás 4 db
narancs 1 közepes db
cukor 25 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
víz 4 evőkanál
tej 5 dl
narancs 2 közepes db
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukor 20 dkg
tojás 2 db
margarin 20 dkg
narancs 2 közepes db
kivi 1 közepes db