Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancstorta csokival Karácsonyra

Narancstorta csokival Karácsonyra
Narancstorta csokival Karácsonyra
78 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Keresztlányomék jöttek Karácsony másnapján, és nekik készítettem ezt a nagyon finom és látványos tortát. Az én általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 290 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval habbá verjük. A sárgákhoz hozzátesszük a cukrot, a narancslevet, és habosra keverjük.
  2. A sárgákból kevert krémhez hozzáadjuk a sütőporral és az őrölt gyömbérrel elkevert lisztet 2-3 részletben. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített 160 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  4. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. A krémhez kicsavarjuk a narancsokat és a citromokat. A narancslevet leszűrjük (így kapunk 48 dkg-ot). A narancslevet és a citromlevet a cukorral egy lábosba tesszük. Felforraljuk, időnként megkeverve, hogy a cukor felolvadjon benne.
  2. A lisztet és a tejszínízű pudingport elkeverjük a vízzel, és a felforrt narancsléhez öntjük kevergetve. Besűrítjük kb. 1 perc alatt.
  3. Rögtön hozzákeverjük a tojássárgákat és a vajat. Alaposan kikeverjük robotgéppel, és kihűtjük.
  4. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk.
  5. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a kihűlt krém 1/3-át, és az olvasztott csokival köröket rajzolunk rá (úgy, ahogy a tetejére is). Rátesszük a középső piskótalapot. Azt is megkenjük a krémmel, csokival köröket rajzolunk rá. Rátesszük a piskóta tetejét. A maradék krémmel kívülről bevonjuk a tortát.

Tetejére

  1. A narancssárga fondantot kinyújtjuk (én ezt sütőpapíron szoktam csinálni). Óvatosan a torta tetejére emeljük, rásimítjuk, és az aljánál a felesleget levágjuk.
  2. Az olvasztott csokival köröket rajzolunk rá. Ha van zöld fondantunk, akkor díszíthetjük azzal, vagy az aljáról levágott maradékkal is díszíthetjük (én azt másik sütihez használtam el).
  3. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, és másnap szeletelve tálaljuk ezt a nagyon finom, dekoratív tortát.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 347
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokitorta, narancsos csokitorta, narancstorta fondant bevonattal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

904
tojás 8 db
finomliszt 24 dkg
cukor 24 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
narancslé 0.55 dl
vaj 2 dkg
gyömbér 1 teáskanál
narancslé 4.8 dl
citromlé 1 dl
finomliszt 7 dkg
tejszínízű pudingpor 1 tasak
víz 0.8 dl
cukor 28 dkg
tojássárgája 6 db
vaj 5 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
étcsokoládé 10 dkg
cukorfondant 40 dkg
étcsokoládé 5 dkg