Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancstorta karamell díszítéssel

Narancstorta karamell díszítéssel
Narancstorta karamell díszítéssel
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy olyan recept, amit a kényszer szült, almás pitét akartam, de nem volt itthon alma, ezért lett narancsos torta.
Nagyon finom, próbáljátok ki!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a 4 ek. cukorral és a kevés olajjal szintén habossá verjük.
  2. A liszttel elkeverjük a sütőport, a fahéjat, és egy csipet sót.
  3. Finoman összekeverjük a fehérjét a sárgájával ügyelve, hogy a hab ne törjön össze, közben finoman beleszitáljuk a lisztet.
  4. Sütőpapírral kibélelt tortaformába rakjuk, majd kb 20 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz, utána még 10 percig nem nyitjuk ki a sütőajtót. (Amennyiben kinyitottuk a sütőajtót, az első ponttól kezdjük.)
  5. A narancs illetve a citrom levét elkeverjük porcukorral, majd a sütőből kivett tortát megszurkáljuk, és alaposan meglocsoljuk vele.
  6. Egy serpenyőbe cukrot karamellizálunk, majd mikor már kezd szálasodni díszítjük vele a tortát.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 123
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

amd231

Mióta szakács: 2012.03.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos torta, fahéjas narancstorta, karamelles narancstorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

206
tojás 4 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 4 ek
sütőpor 1 csomag
narancslé 1 narancsból nyert
citromlé 1 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
barna cukor 2 ek