Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancstorta mascarpone-val

Narancstorta mascarpone-val
Narancstorta mascarpone-val
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkészült a következő narancsos tortám. Igaz, mivel a narancsgerezdeket nem sikerült a hártyájától megfosztanom, a mandarin befőtt segített ki.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Pudingkrém

Mascarponekrém

Elkészítéshez, díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval habosra keverjük.
  2. Beleszitáljuk a lisztes, kakaós-sütőporos keveréket, és beleforgatjuk. A végén belekeverjük az olvasztott vajat.
  3. Tortaformában megsütjük.
  4. A kihűlt tésztát egyszer elvágjuk. Az alsó lap köré magas tortagyűrűt helyezünk.

Pudingkrém

  1. A pudingport a cukorral és a narancslével felfőzzük.
  2. A krém felét beleöntjük az alsó lapra. Ráhelyezzük a másik lapot, óvatosan lenyomjuk, és a krém másik felét rásimítjuk.
  3. Szorosan egymás mellé babapiskótákat helyezünk, és meglocsoljuk a narancslével.

Mascarponekrém

  1. A zselatint beáztatjuk. A hulalát kemény habbá verjük.
  2. A mascarponét a porcukorral összekeverjük.
  3. Négy evőkanál vizet melegítünk, a zselatint kinyomkodjuk és felmelegítjük. Apránként hozzákeverjük a masszához. Végül hozzáadjuk a habot.
  4. A krémet ráöntjük a tortánkra, és elsimítjuk.

Díszítéshez

  1. A tetejét narancs vagy mandarin gerezdekkel és reszelt csokival díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 811
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mascarponekrémes narancstorta, tejszínes-mascarponekrémes narancstorta, narancstorta tejszínes mascarponés krémmel töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bonnie87
bonnie87 / bonnie87 Thu, 2014-05-29 21:16

Kedves Helga

Gondolom a Mascarpone krémnél felvered a habot, összekevered a cukrot a mascarponeval, ezeket vegyíted majd ebbe kevered a zselatint?
Üdv
Kriszta

mira1
Helga1 / mira1 Fri, 2014-05-30 08:14

Szia Kriszta! A mascarponét összekeverem a porcukorral és ehhez adom az olvasztott zselatint. Végén keverem bele a felvert habot. Üdv:Helga

711
tojás 4 db
cukor 11 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
finomliszt 9 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaj 8 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 2 ek
narancslé 4 dl
mascarpone 50 dkg
porcukor 7 dkg
lapzselatin 6 db
növényi habtejszín 2 dl
víz 4 evőkanál
babapiskóta 11 db
narancslé 1 dl
mandarin 4 közepes db
csokoládéforgács 5 ek