Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancstorta Salamon Csillától

Narancstorta Salamon Csillától
Narancstorta Salamon Csillától
50 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű elkészíteni, és nagyon finom.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 db narancs héját lereszeljük. Narancsokat meghámozzuk, felszeleteljük karikára, és 2 ek cukorral meghintjük. 2 órát állni hagyjuk lefedve, majd leszűrjük a levét.
  2. 6 db tojássárgáját kikeverjük a cukorral, felöntjük a forró tejjel, vaníliás cukrot és lereszelt narancshéját beletesszük, majd főzzük addig, amíg puding állagú lesz.
  3. Ha kihűlt, felverjük a tejszínt, és felolvasztjuk a zselatint 1/2 dl meleg vízben, majd összekeverjük a tojássárgájával.
  4. Egy kerek tálat folpackkal kibélelünk, és a lecsöpögtetett narancs karikákkal körberakjuk.
  5. Beleteszünk egy réteg krémet, majd egy réteg narancslében mártogatott babapiskótát, majd ráöntjük a megmaradt krémet, és babapiskótával befedjük.
  6. Lefedjük folpackkal, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap egy tálcára borítjuk, és a fóliát eltávolítjuk róla.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 948
elküldve: 6
receptkönyvben: 129
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1085 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos charlotte-torta, tejszínes narancsos torta, babapiskótás torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

803
narancs 5 db
babapiskóta 20 db
narancslé 1 dl
tojássárgája 6 db
cukor 9 ek
tej 2.5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
zselatin 20 g
habtejszín 4 dl
víz 0.5 dl