Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancszselécukor 2

Narancszselécukor 2
Narancszselécukor 2
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazán omlós, nagyon finom narancszselécukor recept lett, nem hiába kísérleteztem. Ajánlom mindenkinek.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Facsarjunk ki kb. 1 kg narancsot, és a facsaró tetejében összegyűlt rostanyagot pedig turmixoljuk össze egy kis narancslével. A friss narancslé és a turmixolt rost összesen legyen 50 dkg. Tegyük egy edénybe, és rakjuk félre.
  2. Egy tálba mérjünk ki 20 dkg cukrot, és keverjük bele a fél teáskanál citromsavat. Egy másik tálba mérjünk szintén 20 dkg cukrot, és keverjük bele a 14,5 g pektint.
  3. Forraljuk fel az edényben lévő narancslét egy pillanatra, és vegyük le a tűzről. Keverjük bele egy kézi habverő segítségével a pektines cukrot, és ismét forraljuk fel egy pillanatra. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a citromsavas cukrot. Forraljuk 95 fok fölé, mérjük, ne legyen kevesebb, gyorsan keverjük, nehogy leégjen. 3 perc után csepegtessünk bele a 48 csepp bio édesnarancs illóolajat, de ne vegyük le a tűzről, és még 3 percig tartsuk ezen a hőfokon gyors kevergetéssel.
  4. Ha lejárt a 6 perc, vegyük le a tűzről, és egy nem fém edénybe öntsük bele, amit kibéleltünk sütőpapírral. Ha jénaiba öntjük, akkor nem kell bélelni, mert abból kijön könnyedén. Hagyjuk másnapig lassan hűlni.
  5. Másnap fordítsuk ki egy tányérra, és fel lehet kockázni. Ha jénaiba tettük, akkor kézzel húzzuk el a zselé szélét a jénaitól, hogy levegő kerüljön alá, és ezután fordítsuk rá egy tányérra.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 018
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Karger

Mióta szakács: 2017.01.26.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zselés cukorka, narancszselé

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovAc
yovAc / kovAc Sun, 2020-04-12 12:44

14,5g pektinnel folyik, mindent betartva.... :( Felforralva esetleg újrakezdhetem?..... ez így lötyi lett:(

325
narancs 1 kg
cukor 40 dkg
citromsav 0.5 teáskanál
pektin 18 g
narancs eszencia 40 csepp