Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancszselés csokikocka Gabystól

Narancszselés csokikocka Gabystól
Narancszselés csokikocka Gabystól
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten találtam. Picit módosítottam a recepten, de a csoki és a narancs ígéretes ízvilága miatt azonnal elkészítettem. A recept kicsit hosszú, de az elkészítés nem bonyolult. Csokiimádóknak kihagyhatatlan sütemény! :) A sütési idő a sütő függvényében változhat, tűpróbával ellenőrizni tudjuk.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

ajánlat

Szerintem tortaként is megállja a helyét. Torta alapreceptként javaslom az egyik tortám receptjét: 8 tojás, 25 dkg cukor, 7 dkg liszt, 9 dkg zsemlemorzsa. Elkészítése ugyanúgy történik, ahogy a piskótáé. Ne felejtsétek el a tortaformát vékonyan bekenni zsírral, és beszórni liszttel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához: különválasztjuk tojásokat. A sárgájához hozzákeverjük a cukrot, fehéredésig keverjük. A fehérjét nagyon kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, a lisztet, és óvatosan összekeverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tűpróbáig sütjük.
  3. A sütőből kivéve a sütőpapírról szedjük le, teljesen hagyjuk kihűlni a piskótát.
  4. Csokikrémhez: itt is különválasztjuk a tojásokat. A sárgáját alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt és a lereszelt narancshéjat. Csomómentesre elkeverjük. Közepes hőmérsékleten sűrűre összefőzzük.
  5. Levesszük a gázról, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az egyik tábla csokit, majd a másikat is. Ha langyos, hozzáadjuk a 4 ek. rumot
  6. A fehérjét kemény habbá verjük, és a teljesen kihűlt csokikrémmel óvatosan összekeverjük. Betesszük a hűtőbe hűlni.
  7. A narancszseléhez: a narancsot csavarjuk ki (szűrjük át), és tegyünk még hozzá annyi narancslevet, hogy 2 dl. legyen. Egy keveset vegyünk ki belőle egy pohárba, keverjük bele az étkezési keményítőt.
  8. A narancsléhez tegyük hozzá a cukrot, kicsit melegítsük fel, majd tegyük hozzá a keményítős narancslevet. Méz sűrűségűre főzzük. Ha kész, vegyük le a gázról, és kevergetve teljesen hűtsük ki.
  9. A piskótát vágjuk 3 felé. A csokikrém felével kenjük meg az alsó lapot, második lapot a narancszselével, a maradék csokikrémmel a tetejét és az oldalát.
  10. Legalább 2 órára a hűtő leghidegebb helyére tegyük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 325
elküldve: 7
receptkönyvben: 141
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis narancsos kocka, narancsos csokoládés szelet, narancsos csokis sütemény

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-02-25 23:49

Gabcika, ez nagyon csodás kép a narancssárgával!!! Elfogadnám a szalvétát; tiszta napsugár! Gratula a recepthez, puszi, Tormus :)

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-02-26 11:13

Köszi Tormus:) Adok szalvétát, van vagy 2 csomaggal. Mázli, h nem sütit kértél:) Puszi: G

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-02-26 11:27

Jaj, de bírom a humorodat Gabi :))) próbáltam elsunnyogni a süti kérést, mert csodásak, de én csak egy-két dolgot szeretek, ami cukros...soha nem érdekeltek az édességek...jo lenne, ha közelebb laknál, már becsöngettem volna Hozzád! Most mindenképp, hogy felajánlottad azt a szép szalvétát ;) puszillak, Tormus :)

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-02-27 19:46

Ráéreztem, hogy a szalvétámra fáj a fogad...:)))Bármikor becsöngethetnél, tuti örülnék Neked. Nem is olyan nagy a távolság asszem csupán kb. 12 óra...:D Puszim: G

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-02-28 01:12

27 csak a repülés! Messzebb nem is lehetnék....Azert gondolatban becsöngettem :))) T

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-02-28 01:26

megnéztem Tormus:) tényleg 21-22 óra...azért egy halk bim-bamot hallottam:DDD Puszim:) G

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-02-28 01:51

Mozizol megint? Vagy a csöngetést vártad? hehe.... ;) Aludjál, nem lesz erőd sütögetni holnap!
Csinaltam egy tesztelős lusta kenyeret az én rég bevált fehér kenyér receptemmel...24 órás hűtés után sütöttem, teljesen sikeres....de én hosszabb ideig kelesztettem...lehet, hogy kidobja a NS hetvegere....majd akinek tetszik...én maradok a vadkovászos sötét liszteknél, nekünk az csúszik igazán...pusszancs, T:)

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-02-28 02:05

figyelni fogom. Én meg csináltam pudingos tortát. A mai színlapon szerepel. Nem édes, asszem meg bírnád enni:) szalvéta nincs :PPP Ja ja mozizok, de nem soká vége:) Holnap fincsit sütök. Nem sütit pudingos után más jön. Na az tuti fog tetszeni:) Majd szólok. pusszancs:) G

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-25 23:09

Mesés!! :)
A csoki finom, narancs finom, együtt kolosszális lehet. :)
A narancsszín, mellette, sokat dob rajta, ráadásul az egyik kedvenc színem, köszönöm a receptet.:)
Éva-Anyóca

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-02-26 11:12

Igen, telitalálat a két íz párosítása, és én nagyon kedvelem a meleg mediterrán színeket. Nálunk többnyire ez a domináns. Kellemes hetet Anyóca:) Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-02-26 18:29

Kedves Gabi!

Nekem is ilyen szalvétám van itthon, a zöld árnyalatát soha!!! nem veszem, a kéket és a mályvást szín ritkán, ha nincs a narancsos....:) Nekem per pill négy csomaggal van, de azért, a szín mellett a sütire vagyok kiélezve, és lehet, hogy nem igazán tipikus Húsvéti süti, de őt fogom elkészíteni,- annyira fantasztikus a narancsos csoki együtt, névnapomra kaptam egy jó fajtát karácsonykor, még most is a számban van az íze. :)

Igen, a mediterrán stílus és színek, bejönnek nekem is, főleg, ha végre már betalálna ide kis hazánkba a tavasz, ( virágok kelnek ki a földből, a mai csodás levegő illata, a mai napsütés, a kutyák és macskák vonzalmának hangjai mind napok óta jeleznek :) ), - már az örömet okozna, aztán jöhet(ne) a mediterrán nyár....szép sorjában..:)
Szép estét!

Éva-Anyóca

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-02-27 16:34

Kedves Anyóca:)
Ezzel én is így vagyok. Narancs és ritkán a mályva. A többit kihagyom. Azért lassan itt a tavasz. A hóvirágjaim fittyet hánytak a hóra, újra és újra előbujtak a hó alól:) De már a krókuszaim is virágoznak sőt a fűzbarkám is tele van ezüst apró "bogyóival". Visszavonhatatlanul itt lesz hamarosan a tavasz, alig várom már:)) Ez a süti pedig nem is tudom miért lett karácsonyi besorolású... lehet a narancs miatt?? Akkor kicsit csúsztam vele:) A következővel bizti nem várok karácsonyig:)) Nagyon szép napot Neked:) Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-02-28 11:23

Kedves Gabys!

Igen, lehet a narancs miatt,.....de őszintén nem gond, ha egyszer guszta és finom, jöhet bármikor! :)
Várom a finom sütijeidet is, + az ételeket is, - úgy egyáltalán, ami finomakat készítesz, még ha szalvéta nélkül tálalod is......:)

Na ja, a tavaszt ezerrel, a nyarat még jobban, lehet , hogy akkor meg az miatt fogunk nyávogni, hogy meleg van, ki tudja, de a hideg-szürkés lézengésből elegem lett. :-)

Szép tavaszias napot kívánok!

Éva-Anyóca

487
tojás 4 db
finomliszt 8 dkg
cukor 8 dkg
étcsokoládé 200 g
tojás 4 db
narancshéj 1 narancsból nyert
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
cukor 2 ek
rum 4 ek
narancslé 2 dl
narancslé 1 narancsból nyert
cukor 2 teáskanál
étkezési keményítő 0.5 evőkanál