Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Natúr csirke almaraguval és káposztás pitével

Natúr csirke almaraguval és káposztás pitével
Natúr csirke almaraguval és káposztás pitével
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban találtam rá a receptre. Szerencsére... Szerintem igen nagyszerű és különleges étel, egyszerű hozzávalókból.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

Az almaraguhoz

A pitéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés zsiradékon karamellizáljuk a cukrot. Rádobjuk az apróra vágott káposztát. Időnként megkeverve átpirítjuk, közben sózzuk. Ha kész, borsozzuk.
  2. Rugalmas tésztát gyúrunk a lisztből, a puha vajból, a tojásból, a tejfölből és a sóból. Egy kisebb és egy nagyobb cipót formázunk belőle.
  3. Lisztes deszkán kinyújtjuk a nagyot, majd egy sűtőpapírral bélelt tortaformába terítjük úgy, hogy legyen egy kis pereme. Rátesszük a kihűlt káposztát. Kinyújtjuk a kisebbik cipót és beterítjük vele a káposztát. Széleit kicsit lenyomkodjuk, tetejét villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  4. Az almaraguhoz a hagymát és az almát nagyobb kockákra vágjuk, a vajon kis sóval átpirítjuk. A végén összeforraljuk a hecsedlivel.
  5. A felszeletelt csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk és kevés olajon megsütjük.
  6. Tálaláskor vágunk a pitéből egy-egy szeletet. Erre jön egy-egy szelet hús és a tetejére a csipkelekváros almaragu.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 922
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Natúr csirke hecsedlis almaraguval és káposztás pitével, csirke káposztás pitével és almaraguval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

924
csirkemell filé 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
csipkebogyó 4 dkg
alma 4 db
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
vaj 1 ek
káposzta 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 3 ek
sertészsír 1 ek
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
tejföl 2 ek