Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Natúr joghurtos padlizsánkrém

Natúr joghurtos padlizsánkrém
Natúr joghurtos padlizsánkrém
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly nyáron kezdtem el érdeklődni a török (valamint a közel-keleti) konyha remekművei iránt. Kíváncsiságom csak fokozódott. Azóta is élvezettel próbálom ki az általunk kevésbé használt fűszerezéssel, alapanyag kombinációkkal járó ételeket. Nyári időszakban gyakran készítek török ihletésű finomságokat. A padlizsánkrém is a török eredetű joghurtos padlizsánsaláta alapulvételével készült, de végül egy turmix tartályában kötött ki, és ez a krém született belőle:)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Pirítósra, fehér és barna kenyérre kenve egyaránt finom. A krém természetesen turmix nélkül is elkészíthető. Ekkor aprítsuk fel a padlizsánt, és keverjük el a többi hozzávalóval. Ebben az esetben rusztikusabb hatású lesz a padlizsánkrém.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt felforrósított grillrácson, vagy grillserpenyőben folyamatos forgatás mellett addig sütjük, amíg héja fekete és hólyagos nem lesz.
  2. Csap alatt kevés hideg vizet engedünk rá, meghámozzuk, szűrőbe tesszük és lecsöpögtetjük.
  3. Ezt követően késes aprítóba, vagy turmixba tesszük a padlizsánt a többi hozzávalóval együtt, és szép sima krémmé pürésítjük.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 508
elküldve: 4
receptkönyvben: 143
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

padlizsánkrém joghurttal, joghurtos padlizsánkrém

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mary730
Mary730 Fri, 2012-10-26 20:23

Én villanysütőben sütöttem meg a padlizsánt. Félbevágtam és sóágyra fektettem, vékonyan meglocsoltam a tetejét olivaolajjal, 100 fokon légkeverés mellett kb. 2 óra alatt nagyon finomra sült meg a tök.
A többit már a recept alapján csináltam, és nagyon finom lett. Köszönöm.

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2011-09-12 11:52

Blondevilke!

Természetesen hagyományos gázsütőben is elkészíthető, de akkor érdemes nagyobb mennyiségű padlizsánt sütni.

232
padlizsán 2 db
joghurt 2 dl
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek