Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Natúr sertésszelet tejszínes gombamártással

Natúr sertésszelet tejszínes gombamártással
Natúr sertésszelet tejszínes gombamártással
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors és finom. 30 perc és kész a finom vacsora vagy ebéd. Tálaljuk rizzsel vagy tésztával.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát apró kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.
  2. A karajt megmossuk, körülbelül 4 vékony szeletre vágjuk.
  3. A húst az olajban, oldalanként 2-2 percig sütjük, sózzuk, borsozzuk, kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és betoljuk a 150 fokra előmelegített sütőbe.
  4. A visszamaradt zsiradékban a hagymát és a gombát megpirítjuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkavarjuk, és további 1-2 percig pirítjuk.
  5. Felöntjük a tejszínnel és körülbelül 50 ml vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és körülbelül 5 percig főzzük, míg besűrűsödik.
  6. A húst kivesszük az alufóliából, a szaftot a mártáshoz keverjük. A húst a mártással tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 31 843
elküldve: 6
receptkönyvben: 404
elkészítve: 22/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bakonyi sertésszelet, natúr sertéskaraj gombamártással

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Artemisz
Artemisz Sat, 2017-08-26 15:31

Kedves Glaser!

A leírásból nem derül ki, ezért kérdezem, a husit (alufóliában) a sütőben sütjük meg -ha igen, kb. meddig- vagy a mártással együtt főzzük?

Üdv.
A

glaser
Glaser / glaser Sat, 2017-08-26 17:44

Kedves Artemisz,
a húst serpenyőben oldalanként kb. 2-2 percig elősütjük, majd alufóliába csomagolva betoljuk a 150 fokra előmelegített sütőben, és kb. 10 percig tovább sütjük, míg a mártás elkészül, majd a mártással tálaljuk.
Üdv. Mária

620
sertés rövidkaraj 300 g
napraforgó olaj 1 ek
csiperkegomba 300 g
vöröshagyma 0.5 közepes db
sűrített paradicsom 0.5 ek
habtejszín 200 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 ek