Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Natúr szelet almaszósszal

Natúr szelet almaszósszal
Natúr szelet almaszósszal
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a fogás is hétköznapjaink finom ebédje. Nem olyan költséges két fő részére. Nekem az alma a kertből való, a húst akcióban vettem.

hozzávalók / 2 adag

Az almaszószhoz

A húshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, és 7 dl vízben tegyük fel főni a fűszerekkel, a 4 ek cukorral, pici sóval, 1/2 citrom levével, 1 kisebb narancs héjával.
  2. Ha megpuhult az alma, a tejfölbe belekeverjük a keményítőt, és a főzőléből keverünk hozzá, majd hozzáöntjük a mártáshoz besűríteni. Megkeverjük, és már 2 perc múlva kész. Beleöntjük a tejszínt is elkeverjük simára.
  3. A húst eközben sózzuk, és borsozzuk, majd olaj és vaj keverékét teszünk egy serpenyőbe, lisztbe forgatjuk meg a húst, majd a forró serpenyőbe rakjuk.
  4. Ha mindkét oldala megsült, kevés víz hozzáadásával lefedve puhára főzzük.
  5. Párolt rizst adunk mellé a mártással kísérve.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 723
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésszelet almaszósszal, sertéssült almaszósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1220
alma 5 db
víz 7 dl
cukor 4 ek
1 csipet
narancshéj 1 narancsból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
tejföl 2 dl
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 2 evőkanál
habtejszín 1 dl
sertés rövidkaraj 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
vaj 1 ek
finomliszt 5 dkg