Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Natúr vasalt csirkecomb salátaágyon

Natúr vasalt csirkecomb salátaágyon
Natúr vasalt csirkecomb salátaágyon
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségben készítették nekem ezt a finomságot, a "vasalást" alufóliába csomagolt féltéglával oldották meg. Az ötletet lopva, én egy régi faszenes vasalóval "sütöttem" a csirkét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombot kifilézzük (bőrét rajta hagyjuk), vagy eleve így vásároljuk, majd megsózzuk, és olívaolajjal meglocsolva 2-3 órán át a hűtőben pihentetjük.
  2. A faszenes vasaló talpát duplán alufóliába csomagoljuk.
  3. Egy vastagfalú serpenyőt felforrósítunk, beletesszük az olajban pácolt csirkét bőrével lefelé, majd nyomatéknak ráhelyezzük a nehéz vasalót.
  4. A csirke mindkét oldalát kb. 5-5 percig sütjük a vasaló alatt.
  5. Amíg a csirkék sülnek, összevágjuk a paradicsomot és a salátát, kevés tökmagolajjal, ízlés szerint citromlével meglocsoljuk.
  6. Forrón tálaljuk a húst a salátával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 840
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vasalt csirkecomb, faszenes vasalóval vasalt csirkecombok, vasalt csirkecombok salátával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

415
csirkecomb 4 db
0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
paradicsom 4 közepes db
jégsaláta 1 közepes fej
tökmagolaj 4 teáskanál