Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Néger charlotte

Néger charlotte
Néger charlotte
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy különleges szülinapi tortával szerettem volna kedveskedni a családnak, és így kialakult egy csokis Charlotte torta :).

Képek a készítés menetéről itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/neger-charlotte.html

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A tekercsekhez

A krémhez

Az összeállításhoz

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a különlegességeket!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítünk 1 nagyon nagy tálat és 2 közepeset (vagy 2 nagy tálat, én csak így fértem el).
  2. A nagy tál a 10 tojásfehérjéhez szükséges, amit a vaníliás cukrokkal kemény habbá verünk.
  3. Mivel két adag piskótamasszát készítünk, ezért a tojássárgákat elosztjuk, 5-5-öt a másik két tálba. Ezekhez hozzáadunk 6-6 ek cukrot, és őket is habossá mixeljük, majd ízesítjük vanília aromával, és beleszórunk 1-1 csipet sót is.
  4. Végül a 2-2 ek kakaóport, a fél-fél tasak sütőport és az 5-5 ek lisztet is hozzákanalazzuk, és egyenként homogénné keverjük a mixerrel. (Úgy találtam, hogy túl darabos a massza, ezért még 1-1 ek tejjel lazítottam őket.)
  5. Megfelezzük a tojáshabot, és spatulával belekeverjük a masszákba.
  6. Süőpapírral bélelt tepsiben az egyik tál felét szétoszlatjuk, és mehet a sütőbe, 5 percig nagy lángon, + 5-10 percig kis lángon sül.
  7. Ha kivettük az első sütetet, a papírral együtt feltekerjük, és vizes konyharuhába csavarjuk a papíros hengersütit.
  8. Még 3-szor megismételjük ezt, s lesz 4 tekercsünk. (Isteni kakaós az illatuk.)
  9. Most elkészítjük a töltelék krémet. Megfőzzük a vaníliapudingot (forralunk tejet, egy kis tejben összekeverjük csomómentesre a pudingport és 4 ek cukrot, meg az aromát, végül összeöntés, és tűzön kavargatjuk, míg besűrűsödik teljesen).
  10. Az első tekercset kigördítjük, levesszük róla a papírt, s megkenjük egy pár evőkanálnyi pudinggal, s beszórhatjuk rokokóval. Majd visszatekercseljük. Megtöltjük a többi tekercset is. (A puding nem fog mind elfogyni, ez nem baj, még felhasználjuk.)
  11. Egy nagyobb méretű tálat kibélelünk alufóliával.
  12. A tekercseket, 3 rudat  kb. 0,5-1 cm vastagságúra felkarikázzuk (a szélüket levágjuk, ami nem tökéletes karikát ad, ez lesz a foltozó anyagunk).
  13. A tálat immár a tekercskarikákkal is kibéleljük, a köztük felmerülő, apróbb lyukakat a nyesedék sütikkel pótoljuk. (1 rúd tekercset tegyünk félre az aljához).
  14. 800 ml tejet tegyünk fel forrni, addig mi 400 ml tejben, összekeverjük a 3 csokis pudingport 9 ek cukorral, a kakaóporral, vanília aromával és rumaromával, csomómentesre, majd hozzáöntjük a forró tejhez, s kevergetjük, míg szép sűrű nem lesz.
  15. A meggybefőttet kinyitjuk, s leszűrjük.
  16. Kezdhetjük a süti belső rétegeit rakosgatni. Először csokipuding, rá egy kis meggy, majd néhány háztartási keksz.
  17. A kekszre öntsük a maradék vaníliapuding felét, itt is szórhatunk rá rokokót, csak díszítésből. (Nekem még maradt a 3. tekercsemből egy kicsi, ezt is beletettem a közepébe,)
  18. Majd újra csokipuding, meggy, keksz, vaníliapuding, meggy, és végül megint csokipuding, míg el nem lepi a tál falát.
  19. Végül elfedjük a 4 rúd kis sütikarikáival, itt is betömködjük a lyukakat, és a kezünkel egy kicsit szorítsuk össze a sütit, hogy ne legyenek kiálló darabok, s hogy egybe legyen.
  20. Alufóliával befedjük, s már mehet is a hűtőbe.
  21. Következő nap egyszerűen kibontjuk, ráteszünk egy tálat, és együtt megfordítjuk őket, s kizuttyan a süti, amiről szintén egyszerűen lejön a csomagolás.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 626
elküldve: 1
receptkönyvben: 161
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis charlotte, meggyes-csokis charlotte, csíkos charlotte

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szmari
szmari Sat, 2011-10-08 15:50

Nagyon tetszik, gratulálok, ki fogom próbálni! De fogalmam sincs mi az a rokokó és ez akkor is érdekelne, ha kihagyható! :-)) Előre is köszönöm a választ, és utólag:-)) a receptet is !

Habcsók Mézi
Habcsók Mézi / Habcsók Mézi Sat, 2011-10-08 17:47

Örülök, hogy tetszik :) A rokokó = kakaós tortadara , tortadísz leginkább étcsokis reszelék, itt egy kép róla :http://www.google.hu/imgres?q=rokok%C3%B3+kaka%C3%B3&um=1&hl=hu&biw=1024&bih=643&tbm=isch&tbnid=4GOz-1vF7RjkRM:&imgrefurl=http://zpluszd.hu/termekek/276/oldal/3/&docid=2X-jl-Ml_0JnjM&w=198&h=130&ei=V36QTuazI8bN4QS6tamcAQ&zoom=1&iact=rc&dur=336&page=1&tbnh=104&tbnw=158&start=0&ndsp=12&ved=1t:429,r:7,s:0&tx=66&ty=55

(de kihagyható :D)
Kellemes sütögetést! :)

Gaston
Gaston Wayne / Gaston Sat, 2011-10-08 13:09

igen!!, magyarul akkor van egy saját konyhájuk ahol megcsinálják az ételt és ha jól sikerül akkor felteszik? így szűrik ki a kamu recepteket?

Gaston
Gaston Wayne / Gaston Sat, 2011-10-08 12:56

szia ,látom te is most raktad fel a receptedet,kíváncsi lennék hogy amikor beküldted a receptet akkor neked se rakták ki egyből(?) mert az én receptemnél most ilyen várakozási időt ír! meddig kell erre várni?

Habcsók Mézi
Habcsók Mézi / Habcsók Mézi Sat, 2011-10-08 17:50

Szia! :)
Igen van egy lefutási idő, amíg (gondolom átnézik, nem hiszem hogy meg is csinálnák :) ) körülbelül 1-2 hét a lefutási idő. Először várakozási idő, majd válaszra vár, elfogadott, meg még van egy pár státusz, majd egyszer csak megjelenik :)

cunu78
Cunu / cunu78 Sat, 2011-10-08 13:05

Igen kell várni,mert elkészítik az ételt!És utána rakják fel!

448
tojás 10 db
cukor 12 ek
vaníliás cukor 2 csomag
2 csipet
vaníliaaroma 20 ml
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 4 ek
finomliszt 10 evőkanál
tej 2 ek
tej 0.5 l
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 4 ek
vaníliaaroma 20 ml
csokoládédara 1 ek
tej 1.2 l
csokoládés pudingpor 3 tasak
cukor 9 ek
vaníliaaroma 15 ml
cukrozatlan kakaópor 2 ek
rumaroma 10 ml
meggybefőtt 350 g
háztartási keksz 250 g