Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négerkocka ahogy Gabimami készíti

Négerkocka ahogy Gabimami készíti
Négerkocka ahogy Gabimami készíti
75 perc / előkészület: 35 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor elkészítettem a mostani újításommal, a kis családomnak nagyon ízlett, és azt kérdezték tőlem: "Mama karamellből készítetted el?" A válaszom nem volt, pedig az íze csudára olyan, mintha csupa karamellből lenne...

hozzávalók / 8 adag

Tésztához:

  • 8 tojássárgája
  • 30 dkg finom kristálycukor
  • 8 dkg puha zsír
  • 2 ek instant kakaópor
  • 1 tk instant kávé
  • 1,5 dl tej
  • 15 g sütőpor
  • 35 dkg liszt

Habhoz:

Csokimázhoz:

  • 4 ek instant kakaópor
  • 1 tk instant kávé
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek langyos víz
  • 8 dkg margarin
  • 1 tk meggy aroma

ajánlat

Bármilyen alkalomra tudom ajánlani, mert finom, kiadós süti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta készítése: A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, nescafét, zsírt, és ezzel is elkeverjük. Hideg tejben óvatosan elkeverjük a sütőport, majd félretesszük.
  2. Majd a lisztet hozzáadjuk, és a sütőporos tejjel jól elkeverjük.
  3. Enyhén kizsírozunk-lisztezünk egy tepsit, és egyenletesen elsimítjuk a piskótamasszánkat.
  4. Előmelegített sütőben, egyszeri fordítással 200 fokon, tűpróbáig készre sütjük.
  5. Ha már nem ragad a tűre, kivesszük a sütőből, és tepsistől deszkára tesszük hűlni.
  6. Míg a tésztánk hűl, elkészítjük a tojáshabot is. Gázra felteszünk lábosban vizet forrni.
  7. Majd a tojások fehérjét a cukorral, csipet sóval, gőz fölött kemény habbá verjük. Ha kész, egyenletesen a tésztára simítjuk, és langyos sütőben szárítjuk 10 percet, de nem sütjük!
  8. Közben elkészítjük a csokimázat: A hozzávalókat -a margarin kivételével- kis lábosba tesszük, és a vízzel elkeverjük, majd gázon sűrűre főzzük. Ha már nem nagyon folyós, levesszük a tűzről, és a margarint belekeverjük, míg el nem olvad.
  9. Kissé hagyjuk hűlni, majd a tojáshabra egyenletesen elsimítjuk.
  10. Még mielőtt a csokimáz teljesen megdermedne, vizes késsel a tetejét kockára vágjuk.
  11. Amikor teljesen kihűlt, akkor szintén vizes késsel felszeleteljük, és tálaljuk.
  12. Nagyon finom és kiadós!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x36 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 188
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

néger szelet, instant kávés négerkocka, habos kakaós szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2013-05-11 11:01

Szia Éva-Anyóca!
Itt a lehetőség elkészítheted te is én azóta már 4x-er sütöttem meg rendelésre..:)
Üdv szépnapot kivánok..
Gabriella..