Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négy évszak zöldségleves

Négy évszak zöldségleves
Négy évszak zöldségleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért lett ez a neve, mert négy fő összetevője van, és az év bármelyik szakában főzhetjük, persze ha van fagyasztva zöldségünk, vagy veszünk a boltban. Nagyon finom és laktató lett, és a fűszerek miatt intenzív, de nem túl erős ízvilágot kaptam, most sikerült valami tökéleteset alkotnom.

Már régebben is főzögettem zöldséglevest, de valahogy sose lett az igazi, nem éreztem rá a lényegére. Most egyszerű kukoricás borsólevest akartam főzni, aztán jött az isteni sugallat, hogy miért nem tettem bele répát, mikor annyira szeretem? Úgyhogy még gyorsan felaprítottam egyet, és beletettem, így sokkal jobb íze lett. Habarással akartam sűríteni, de rákerestem itt Nosalty-n a borsóleves receptekre, és majdnem mindenki galuskával vagy csipetkével csinálja, gondoltam, megpróbálkozom vele, mert szeretem, csak sosem csináltam még. De megpróbáltam, és finom lett, csak túl nagyok a darabok, na majd legközelebb kisebbre csinálom.

hozzávalók / 3 adag

A leveshez

A csipetkéhez

ajánlat

Nem tudom, szerintem így tökéletes, de ha valakinek van hozzá ötlete, várom szeretettel.:)

Tudom, az igazi zöldséglevesbe tesznek vöröshagymát és petrezselymet is, de nekem most nem volt kedvem se sírni a hagymától, se elmenni a boltba petrezselyemért. Így is nagyon finom lett, nem is írtam bele a receptbe, de ha valaki így főzi meg, írjon, hogy így milyen lett. Biztos nem változtat túl sokat az ízén, de azért mégsem lesz ugyanaz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha a kukorica egészben van, akkor lefejtjük a csutkájáról. Ha fagyasztva vannak a zöldségek, leöblítjük őket meleg vízzel. Ha konzervben vannak, leöntjük róluk a levüket, és félretesszük.
  2. A répát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
  3. 1 fakanálnyi zsírt egy közepes fazékban elkezdünk melegíteni, megpirítjuk rajta a borsót, a kukoricát és a répát, és kb. 10 percig kevergetve pirítgatjuk őket.
  4. Közben hozzáadjuk a cukrot, a sót és a pirospaprikát. (Én 2 ek cukrot, 2 csipet sót és 1 tk pirospaprikát tettem bele, de ez ízlés dolga, ki hogy szereti.)
  5. Felöntjük vízzel (vagy a konzerv levével), és közepes lángon melegítjük. Hozzáadjuk a majorannát, a leveskockát és a fokhagymát.
  6. Készítsük elő a csipetkét: felverjük a tojást, hozzáadjuk a vizet és a sót, majd fokozatosan kevergetve adagoljuk a lisztet (én most csináltam életemben először, de tök jó lett).
  7. Ha a zöldségek megpuhultak, beleszaggatjuk a levesbe a csipetkét (nekem túl nagyok lettek, de jobb lett volna kicsikkel).
  8. Pár percig még főzzük, aztán készen is van.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 393
elküldve: 3
receptkönyvben: 129
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
mikor: ebéd
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

borsóleves, zöldségleves, kukoricás-répás borsóleves, zöldségleves csipetkével

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

285
zöldborsó 15 dkg
csemegekukorica 15 dkg
sárgarépa 1 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
majoranna 1 tk
leveskocka 1 db
2 csipet
bors 0 ízlés szerint
cukor 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
sertészsír 1 ek
víz 2 l
tojás 1 db
víz 1 dl
1 csipet
finomliszt 4 evőkanál