Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négy rétegű rakott palacsinta

Négy rétegű rakott palacsinta
Négy rétegű rakott palacsinta
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szomszéd nénimtől tanultam ezt a finomságot. Aztán van, aki csak lekvárt és diót tesz bele, úgy is nagyon jó, valaki pedig azt mesélte, hogy ő a rétegek közé tojással elkevert cukros tejfölt tesz. Ahány ház, annyi szokás, szinte bármilyen lekvárral variálható, a lényeg, hogy ne legyen túl híg. Raguleves után pl. kiadós második fogás.

hozzávalók / 5 adag

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kisütjük a palacsintákat.
  2. A túrót összekeverjük 1-2 ek tejföllel és egy kevés porcukorral. Maradjon sűrű és ne túl édes.
  3. A darált diót összekeverjük 2-3 ek porcukorral.
  4. Egy kerek jénait vagy a palacsinták átmérőjéhez hasonló átmérőjű (sütőbe is betehető) lábost kivajazunk, vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. Egyenként elkezdjük rakni a palacsintákat és váltakozva megkenjük/ megszórjuk a töltelékekkel.
  6. Először a darált dióval, aztán a következő réteget a lekvárral, aztán a reszelt csokival, majd a túróval, aztán ismét a dióval, stb.
  7. Addig folytatjuk, míg elfogynak a hozzávalók, vagy kellően magas a torony.
  8. A tetejét meglocsoljuk kb. 1 dl tejszínnel és előmelegített sütőben kb. 20-30 percet sütjük.
  9. Kell neki idő, míg összeáll, közvetlen sütőből kivéve túl lágy. Legjobb, ha fél nappal előre elkészítjük, vagy előző nap és szervírozás előtt langyosra melegítjük.
  10. Porcukorral, tejszínhabbal, befőttel dekorálhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 702
elküldve: 7
receptkönyvben: 239
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Juli-fakanállal

Mióta szakács: 2012.02.11.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

palacsintarakottas, palacsintatorony, csokis-túrós rakott palacsinta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1088
finomliszt 30 dkg
tojás 2 db
tej 3 dl
ásványvíz 3 dl
1 csipet
napraforgó olaj 0.75 dl
sárgabaracklekvár 20 dkg
étcsokoládé 10 dkg
tehéntúró 40 dkg
tejföl 2 ek
dió 20 dkg
porcukor 4 ek
habtejszín 1 dl