Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négyhagymás-tejszínes csirke

Négyhagymás-tejszínes csirke
Négyhagymás-tejszínes csirke
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sziasztok! A mai recept egy egyszerű, ellenben nagyszerű fogás lesz, ami nem más, mint a négyhagymás-tejszínes csirke. Az alapanyagok ára körülbelül egy gyorséttermi menü árának felel meg. Lássunk is hozzá!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kezdésnek az összes alapanyagot felkockázzuk, felaprítjuk.
  2. Másfél evőkanál olajon a vöröshagymát, fokhagymát és póréhagymát megfuttatjuk. Már itt elkezdjük adagolni a sót és borsot; minimálisat szórunk rá, csak az íze végett.
  3. Jöhet is a felkockázott csirke, amit egészen addig forgatunk, táncoltatunk a serpenyőben, amíg a rózsaszín külső része teljesen ki nem fehéredik (a főzés későbbi szakaszában a belseje is szép fehér lesz).
  4. Amikor a csirke megfelelően fehér, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket. Folyamatos kavarás mellett körülbelül két-három percig hagyjuk, hogy wellnessezzen a hagymákkal és a csirkével.
  5. Ezután ráöntjük a két kisdoboz főzőtejszínt, jól átkavarjuk, majd az utolsó adag sóval és borssal meghintve körülbelül 10-15 percig közepes lángon hagyjuk főni. Közben többször átkavarjuk, kóstoljuk, ha kevésnek találjuk, a sót vagy borsot adunk hozzá.
  6. Miután megfelelően összefőttek az alapanyagok, és besűrűsödött a tejszín, levesszük a tűzről, lereszelünk egy nagyobb darab trappista sajtot, majd rászedjük a közben kifőzött tésztára. Nem maradt más hátra, mint a díszítés, koronaként az ételre került a koktélparadicsom, egy jó marék reszelt trappista sajt és a metélőhagyma.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 479
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pisti Konyhája

Mióta szakács: 2019.05.03.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges csirkeragu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1312
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
póréhagyma 1 közepes db
csirkemell filé 50 dkg
mexikói keverék 20 dkg
főzőtejszín 400 ml
trappista sajt 10 dkg
fusilli tészta 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 4 db
metélőhagyma 1 ek