Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négylapos karamellás szelet

Négylapos karamellás szelet
Négylapos karamellás szelet
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az első tökéletesen elkészült "soklapos" süteményem. 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és jól összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
  2. Egyenként sütőlemez méretűre nyújtjuk (a tetejét villával megszurkáljuk), és 200 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.

A krémhez

  1. A krémhez szükséges cukrot egy lábasba mérjük.
  2. A lisztet a tej 1/3-ával (4 dl) csomómentesre keverjük.
  3. A cukrot karamellizáljuk. Ha csomómentes, óvatosan beleöntjük a maradék tejet (8 dl), és addig kevergetjük, míg az összes cukor el nem olvad.
  4. Ezután a lisztes tejhez öntünk 2 merőkanál karamellás tejet, és az egészet visszaöntjük a lábasba. Ekkor adjuk hozzá a vaníliás cukrot is.
  5. Sűrű krémet főzünk belőle.
  6. Ha kész, kicsit hagyjuk hűlni, majd rakjuk bele a vajat.
  7. Ha langyosra hűlt a krém, az előzőleg megsütött lapokat betöltjük.
  8. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28*38 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 25 584
elküldve: 8
receptkönyvben: 197
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

szepucs_ka

Mióta szakács: 2014.05.08.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás szelet, soklapos karamellás, réteges karamellás

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bolyka74
Bolyka74 Sat, 2014-10-18 16:22

Most tettem be a hűtőbe! Holnap kóstolás! (Vagy lehet még ma este?!)
Én egy kicsi krémet hagytam a tetejére, villával megcsíkoztam, mutatós lett.

1958
finomliszt 50 dkg
vaj 10 dkg
cukor 15 dkg
méz 10 dkg
tojás 1 db
tej 1 dl
sütőpor 1 csomag
tej 1.2 l
finomliszt 15 dkg
cukor 40 dkg
vaj 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag