Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négylapos sütemény

Négylapos sütemény
Négylapos sütemény
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept úgy került a látómezőmbe, hogy a páromnak ez volt a kedvenc gyerekkori süteménye. Szereztem is egy receptet hozzá, de amikor megvettem a szalakálit, a csomag hátulján is ugyanaz a recept volt. Ezt készítettem el elsőként, majd a második sütésnél változtattam némely arányon, és így sokkal finomabb lett! Csak ünnepekkor készítem, mert ez a négylapos történet kicsit macerás. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalakálit feloldjuk az 1 dl tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.
  2. Jól meglisztezett gyúródeszkán a tésztát négy részre osztjuk, és késpenge vékonyságúra nyújtuk egyenként. A nyújtás előtt még egy picit gyúrjuk át a darabokat a jó lisztes deszkán, hadd vegyenek fel még egy kis lisztet, mert így nem fog leragadni a tészta nyújtáskor.
  3. A tésztát sütőlemezen vagy tepsi hátán sütjük ki, így akkorára nyújtsuk, amekkora felületen sütni fogjuk. Sütőpapírt tegyünk a sütés felületére, és erre fektessük a tésztát. Alsó-felső sütésnél 180 fokos, előmelegített sütőben 15 percig; légkeveréses sütőben 160 fokos előmelegített sütőben 10 percig, gáz sütőben 2-es fokozaton (előmelegítve) 10-15 percig sütjük.
  4. Készítsünk elő egy asztalterítőt vagy 4db tiszta konyharuhát. Sütés után a tészákat ezekre csúsztassuk rá óvatosan, és itt hagyjuk kihűlni.
  5. Amíg a tészták hűlnek, készítsük el a tölteléket. A 6 tojás sárgájával, a pudingporral, a porcukorral és az 1l tejjel sűrű krémet főzünk.
  6. Még így melegen keverjük bele a margarint. A tojások fehérjéből verjünk kemény habot, és forgassuk bele a meleg krémbe. Figyelem, a hab belekeverés után fehér pöttyöket fog eredményezni, de ezek később - mire süteményt másnap felvághatjuk - el fognak tűnni!
  7. Helyezzük az egyik tésztalapot óvatosan egy megfelelő méretű tálcára, és kenjünk rá egy réteget a még meleg krémből. Tegyük rá a második tészát a krémre, óvatosan, könnyedén picit nyomkodjuk meg, hogy a krém mindenhol hozzáérjen. Majd ezt a lapot is kenjük meg krémmel, és ezt folytassuk addig amíg az utolsó lapot - a tetejét - ráhelyezzük a sütire. Tegyük hűvös helyre másnapig. Szeletelés előtt vaníliás porcukorral hintsük meg a tetejét.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x39 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 212
elküldve: 2
receptkönyvben: 211
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Boboj

Mióta szakács: 2012.04.07.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos krémes sütemény, krémes négylapos, réteges krémes

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

manka490328
manka490328 Mon, 2012-04-16 14:49

Kedves sütő és főző Társak! Aki tudja írja meg nekem hol lehet kapni dobozos 397 g-s karamellizált sűrített tejet kapni. egyik recepthez ez kellene. Nagyon köszönöm előre is.Maka.

Szuette
eSZeM / Szuette Mon, 2012-04-16 13:24

Kedves Boboj!
Húsvétkor vendégségben ettem ilyen sütit. Nagyon finom volt. El is kértem a receptet. Arra hívta fel a barátnőm a figyelmemet, hogy sütéskor a szalalkáli miatt "büdöset" fogok érezni, ne ijedjek meg. Még nem készítettem el, de most, hogy itt is olvasom már ideje volna:) Majd összehasonlítom a 2 leírást:)
Üdv: Szuette

Boboj
Boboj / Boboj Mon, 2012-04-16 17:12

Szia Szuette,

igen, kicsit olyan dauervíz szaga van, de mikor elkészül már egyáltalán nem érezni és az ízében sem jelentkezik. Szuperfinom süti, férjemkedvence :) Süsd meg mihamarabb, biztos siker lesz!

Üdv:

Boboj

nyanyus60
nyanyus60 Mon, 2012-04-16 13:29

Így igaz,szúrós amóniás "illat"lesz,de ez semmit nem von le a süti élvezetéből.Üdv:Ili

1017
finomliszt 50 dkg
margarin 10 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
szalalkáli 15 g
tej 1 dl
tojás 2 db
tojás 6 db
pudingpor 3 tasak
porcukor 7 ek
tej 1 l
margarin 15 dkg