Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négysajtos leves

Négysajtos leves
Négysajtos leves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (344)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ildikó paprikás sajtlevesén, és a friss Nők Lapja Konyhában meglátott recepten felbuzdulva készült ez a leves.
A felhasznált sajtokat kedvünk (és hűtőnk kínálata) szerint variálhatjuk: például a pecorino helyett tehetünk bele parmezánt, vagy éppen Old Amsterdam-ot.

hozzávalók / 3 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockasajtokat, a kéksajtot és a tejszínt egy lábasban, kevergeve összeolvasztjuk.
  2. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a pecorinot, fehérborssal ízesítjük.
  3. Felforraljuk, beleszórjuk a finomra reszelt ementálit.
  4. Ízlés szerint, felszeletelt angol zellerrel vagy Tabasco szósz pöttyökkel azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 66 725
elküldve: 13
receptkönyvben: 864
elkészítve: 19/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

sajtleves négyféle sajttal

Hozzászólások (344)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

542
kockasajt 140 g
kéksajt 12 dkg
pecorino sajt 5 dkg
ementáli sajt 5 dkg
habtejszín 1 dl
csirke alaplé 5 dl
fehér bors 0.5 késhegynyi
halványító zeller 4 db
tabasco szósz 1 ek