Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négysajtos maccheroncini

Négysajtos maccheroncini
Négysajtos maccheroncini
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gorgonzola az egyik leghíresebb olasz sajt a világon. A sajt a nevét arról a városról kapta, ahol először készült, Milánótól 10 mérföldre. Bár nincs pontos információ arról, hogy hogyan is jött létre, a közhiedelem úgy szól, hogy gorgonzolát a középkorban készítettek először. Kezdetben úgy hitték, hogy nehezen emészthető, ezért a felsőbb osztályok nemigen fogyasztották. Később azonban, az évszázadok során nagy népszerűségre tett szert, úgy tartják, hogy Nagy Károly is rajongója volt. Több legenda is kapcsolódik hozzá, ennek köszönheti kissé rejtélyes eredetét. Az egyik legenda szerint egy fiatal fiú készítette először, aki gyakornokként dolgozott a helyi tejüzemben. Az ő feladata volt, hogy felügyelje a sajtkészítést. Tudta, ez a feladat komoly figyelmet követel, egy ideig minden rendben is ment, míg egy este a barátnője meglepetés szerűen látogatást nem tett nála a tejüzemben. Aznap este a fiú nem fejezte be a sajt készítését, így amikor másnap reggel bement dolgozni, és megtalálta az ottfelejtett, penésszel beborított félkész sajtot, azonnal tudta, hogy hibát követett el. Mivel tisztában volt azzal, hogyha a mestere felfedezi a hibát, akkor nagy bajban lesz, úgy döntött, hogy a penészes terméket összekeveri friss tejjel, így próbálva leoldani róla a penészt. A kékes-zöld erek azonban ettől nem tűntek el, a fiú pedig hamar rájött, hogy az így kapott krémes sajtkeveréknek remek íze van. Nem is sejtette, hogy a kis hibája világhíressé teszi majd Gorgonzola városát.

www.barilla.hu

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk fel a gorgonzolát, az edamit, a gruyéret és a parmezán sajt felét kis kockákra, a maradék parmezánt pedig reszeljük le.
  2. Ezután olvasszuk fel a vajat és tartsuk melegen.
  3. Közben főzzük al dentére tésztát egy nagy fazék forró, lobogó sós vízben.
  4. A felkockázott sajtokat, a lereszelt permezán felét és az olvasztott vajat tegyük egy tálba, a tésztát pedig forgassuk bele. Osszuk szét a tésztát adagokra, majd szórjuk meg a maradék parmezán sajttal és azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 756
elküldve: 1
receptkönyvben: 111
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 4 főre

receptkategóriák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

599
tészta 36 dkg
gorgonzola 5 dkg
edami sajt 5 dkg
gruyére sajt 5 dkg
parmezán sajt 5 dkg
vaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint