Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négytenger tekercs - sushi profiknak

Négytenger tekercs - sushi profiknak
Négytenger tekercs - sushi profiknak
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sushi kezdőknek és sushi haladóknak után, itt a felső(bb) fokú is, igazából nem bonyolult, aki idáig eljut, az már tud rizst főzni, makit / uramakit tekerni, a többi meg már csak precizitás és odafigyelés kérdése.

A shikai maki (kb.) azt jelenti, négytenger tekercs. Amikor felvágjuk, és egymás mellé tesszük, a kis körök olyanok, mint a fodrozódó, vízen tovafutó hullámok.

Szép sushi. Egyébként édesen fogyasztják, ahogy itt is, papajával vagy mangóval vagy kivivel vagy olyan gyümölccsel, ami tartja az alakját, és kellőképpen egzotikus ízű. Az édes sushi így sem lesz a kedvencem, ehelyett elkészíthetjük bármilyen zöldség vagy hal felhasználásával is. Na, úgy már finom.


hozzávalók / 1 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy norilapot kettévágunk. Hosszában összeragasztjuk egy kevés vízzel vagy mirinnel megnedvesítve a nori szélét.
  2. Szétterítjük a lapon a rizst.
  3. 5 cm-es közönként befestjük málnaszörppel.
  4. Feltekerjük. A tekercset hosszában négyfelé vágjuk, és makisuval szép formásra nyomkodjuk a részeket.
  5. Egy előzőleg félbetépett norilapot ismét összeragasztunk hosszában.
  6. Erre fektetünk közvetlenül az egyik végére külső felével befelé két szeletet. Erre gyümölcsöt teszünk.
  7. Erre ráillesztjük a maradék két negyedet rombusz alakot formázva belül, és szépen összefogva a csomagot feltekerjük az alatta lévő norilappal. A nori végét szintén egy kis vízzel fixáljuk.
  8. Félbevágjuk, majd a feleket is felezzük.
  9. Lefektetjük, és desszertként tálaljuk őket.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 43 100
elküldve: 2
receptkönyvben: 138
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: japán
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

shikai maki, gyümölcsös sushi, édes sushi, desszert sushi

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Norci86
Norci86 Sat, 2011-07-16 02:06

Nagyon ugyes vagy! En is szeretnek megprobalkozni vele, de eloszor lenne egy kerdesem. A norilapnak amit hasznal nincs egy picit hal ize? Csinaltam mar tobbszor vegetarianus sushit, de a norilap miatt hal ize volt kicsit. Nem vagyok vegetarianus, viszont a vendegek kozul tobben nem kedveltek a halat. Igyekszem korbe nezni, hatha talalok kevesbe intenziven halizut, addig is varom a valaszod. :) Nori

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-07-16 08:48

Szia Nori! :-)

A nori nem halízű, tengeri algából van, ami növény. Az, hogy sokan a halra asszociálnak, egy kis tévedés, ami a tengeri alga ízéből és illatából adódik. De mindegyiknek pont ilyen íze lesz, helyettesíteni pedig nem lehet mással.
Akinek nem ízlik, az ne egyen sushit. :-p

nicky_baby48
Nicky ♥ / nicky_baby48 Thu, 2011-04-21 15:19

Én ezt ma elkészítettem de körübelül 3 óra alatt sikerült elkészülnöm de ennyire nem lett szép :(
Nagyon finom lett.köszi a receptet :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2011-04-21 15:30

Azta mindenit!
Nagyon gratulálok!!! De ügyes vagy!
Hidd el, én még most is néha elbénázom, speciel ez itt, nekem is sokáig tartott, hogy szép legyen a fotózás kedvéért. Ahhoz már igazi profinak kell lenni, hogy 3 perc alatt feltekerjük és tényleg így nézzen ki.
Nem az a lényeg!
Megpróbáltad, Te voltál az első! Úgy örülök neki!
Eszter

iliameli
Panini / iliameli Mon, 2010-10-25 07:30

Ez már művészet! Ilyen csodálatos és guszta ételt még életemben nem láttam! Biztosan nagyon finom, bár én még sosem ettem sushit.
Üdv. Panini

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-10-25 09:47

Panini, kedves vagy, köszönöm szépen! :-)
Ha nem ettél még sushit, azért egyszer érdemes kipróbálni. Csak ne a nyers halassal kezd rögtön. Mondjuk avokádóssal. Az finom nagyon. Aztán lehet vadulni. :-)))
De érdemes megkóstolni mindenképpen.
Eszter

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2010-07-25 21:25

Azt mondják azt a mesterséget 10 évig is tanulják a szakácsok.Te annyira profi vagy.Én már meg sem lepődöm drága Eszter.Tényleg szép.Puszi.Bogi

Angibangi
Angi / Angibangi Sun, 2010-07-25 14:11

Hűűű, ez az első mesteri recept nosalty-n nem?:D ezt most rettenetesen megkívántam, annyira jó ez a fotó..
Puszka: Angi

934
nori lap 2 db
sushi rizs 1 bögre
mangó 1 közepes db
szörp 10 ml