Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nehéz sós kocka

Nehéz sós kocka
Nehéz sós kocka
48 perc / előkészület: 30 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, omlós teasütemény lesz a végeredmény.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A hűtési időt mindenképpen tartsuk be, mert csak így lesz omlós a sütemény! A vaj is fontos, tehát margarinra NE cseréljük le!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt elkeverjük a tojások sárgájával és az élesztővel.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a kisebb kockára vágott fagyos vajat, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, hogy a vaj nehogy megolvadjon közben.
  3. Hozzáadjuk a tojásos tejszínt, összegyúrjuk, majd egy sütőpapíron ujjnyi vastagságú négyzetté nyújtjuk.
  4. Felvert tojással lekenjük, és másnapig hidegre tesszük, egy tálcára rakva.
  5. Másnap ízlés szerinti méretre vágjuk, a tetejét ismét lekenjük a felvert tojással, megszórjuk mákkal és szezámmaggal, majd egy rövid időre ismét hidegre tesszük.
  6. Közben a sütőt kb. 200-210 fokra melegítjük, és a hűtőből kivéve egyenesen a sütőbe tesszük a tepsit. Kb. 15-18 perc alatt megsütjük, vigyázzunk, ne szárítsuk ki!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 824
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sós teasütemény, mákos-sós aprósütemény, tejszínes sós teasütemény, szezámmagos teasütemény, vajas-sós kocka

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nmszil80
nmszil80 Fri, 2015-03-13 20:14

Az lenne a kérdésem, hogy fontos hogy vajat használjunk? Vagy jó a margarin is? Köszönöm.

0Stefy0
0Stefy0 Mon, 2014-07-28 17:51

Üdv.
Elszertném készíteni, de mielőtt hozzáfogok egy kérdésem lenne.Mi az, hogy hidegre tenni hűtőbe hány fokon és még annyit, ha tálcára rakva illetve becsomagolva egy zacskóval vagy frissentartó fóliával be lehet fedni, hogy ne legyen hűtőíze a tésztának!?

katharosz
Katharosz / katharosz Tue, 2014-07-29 21:06

Szia, simán a hűtőbe teszed, de nem a mélyhűtő részbe. Én a nyújtást egy nagyobb sütőpapíron szoktam végezni, ezt szoktam ráhajtogatni miután megszáradt rajta a tojás. Érdemes mindent betartani amit leírtam, mert csak úgy lesz tökéletes. Nagyon finom omlós, abbahagyhatatlan lesz!!!
Üdv. Kati

illesera
illesera Mon, 2013-10-28 13:21

Szia !
Miért hívják "nehéz"-nek ezt a sütit ?
Tényleg csak 5g élesztő kell bele? A 8g sót mivel méred ki? Ha nincs preciziós mérlegem, akkor mondjuk teáskanál? vagy mokkás ?
Előre is köszönöm a segítségedet !
Üdv
Era

katharosz
Katharosz / katharosz Mon, 2013-10-28 20:49

Szia, hogy őszinte legyek nem tudom miért ez a neve,talán mert úgy néz ki. Tényleg ennyi kevés élesztő kell bele, csak azért, hogy egy picit lazítsa az állagát, mivel ez nem egy kelt sütemény. Lemértem egy púpozott teáskanál só - 8 gramm. Nagyon - nagyon finom, érdemes kipróbálnod, de a leírást pontosan tartsd be, mert csak akkor lesz a végeredmény tökéletes.
Üdv. Kati

855
finomliszt 37 dkg
vaj 20 dkg
tojássárgája 2 db
tojás 1 db
habtejszín 1 dl
8 g
élesztő 5 g
mák 2 dkg
szezámmag 1 ek