Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nektarin szirupban mandulás morzsával

Nektarin szirupban mandulás morzsával
Nektarin szirupban mandulás morzsával
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyuéknál otthon van egy nagyon jópofa szakácskönyv. Olyan, mint egy nagy gyűrűs mappa és a receptek kis kártyákon vannak benne. Ha jól emlékszem három adag kártya van, előétel, főétel és desszert. Így külön-külön, ide-oda lapozgatva a különböző típusú recepteket, jópofa menüket lehet összeállítani. No ebben a könyvben van egy desszert, amit régen többször elkészítettem a családnak. Ez most ennek a desszertnek egy továbbgondolt változata, amit a harmadik házassági évfordulónkra készítettem.:)

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

Az előkészülethez

A sziruphoz

A morzsához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nektarinokat megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk.
  2. Egy magasabb falú serpenyőben elkezdjük melegíteni a vizet a sziruphoz. Ha már gőzöl, hozzáadjuk a cukrot és állandó keverés mellett feloldjuk a vízben. Beletesszük a fűszereket és kis lángon gyöngyözve főzzük 10 percig.
  3. Ha a szirup kész és szépen gyöngyözve forr, beletesszük a fél nektarinszemeket belső -vágott- felükkel lefelé.
  4. 2-3 percnyi párolás után óvatosan megfordítjuk a gyümölcsöt és így is 2-3 percig pároljuk, majd kiszedjük őket a szirupból és hűlni hagyjuk.
  5. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a morzsát és a darált mandulát, majd közepes lángon folyamatosan kevergetve, elkezdjük pirítani (vigyázzunk, nehogy odakapjon). Akkor jó, ha már szép sötét színt kap, és a hozzávalók elkezdenek nagyobb morzsákká összeállni. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük.
  7. A nektarinról lehúzzuk a héját és felvágjuk vékony cikkekre, majd a felével kirakjuk négy kehely alját. Erre kanalazzuk a ropogós morzsát, majd letakarjuk a megmaradt gyümölcsszeletekkel. A tetejükre tejszínhabot halmozunk, amit egy kevés sziruppal locsolunk meg. Tálalásig hűtőben tartjuk. (A kész desszert hűtése ha lehet, ne legyen több egy óránál, mert a morzsa már nem lesz ropogós.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 807
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nektarin fűszeres szirupban, ropogós mandulás morzsával, szirupos nektarin mandulás morzsával, nektarinos-mandulás poharas desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

832
nektarin 8 db
habtejszín 2 dl
víz 2 dl
cukor 20 dkg
szegfűszeg 8 db
fahéj 0 ízlés szerint
margarin 8 dkg
zsemlemorzsa 5 dkg
mandulapehely 5 dkg
porcukor 13 dkg